Ventelo solgt for flere milliarder

Bredbånds-alliansen kjøper Ventelo og vil slå det sammen med Banetele.

Ventelo solgt for flere milliarder

Bredbånds-alliansen kjøper Ventelo og vil slå det sammen med Banetele.

Det har lenge vært spekulert på hvem som kjøper det Kristiansand-baserte teleselskapet Ventelo som siden 2002 har vokst seg til det fjerde største teleselskapet i Norge med en omsetningen på 2,3 milliarder kroner.

Ventelos eiere og ledelse har fra 2002 tatt en liten lokal bedrift i Kristiansand til å bli en ledende teleaktør i Norge og Skandinavia. Den norske virksomheten har 30 000 bedriftskunder og 90 000 privatkunder, i tillegg til sine salgskanaler.

På en pressekonferanse i Oslo i formiddag gjorde Banetele-sjef Stig Herbern det klart at Bredbåndsalliansen kjøper Ventelos norske virksomhet for 2,33 milliarder kroner, og slår den sammen med Banetele. Samtidig erverves 34 prosent av Network Norway.

Bredbåndsalliansen overfører Ventelo til datterselskapet Banetele, men Ventelo vil markedsføres under sitt eget merkevarenavn for en tid framover.

Samtidig melder Hafslund at de selger sitt mobilselskap One Call til Network Norway i bytte mot aksjer. De melder at Ventelos mobilkunder også blir lagt inn i Network Norway.

Mobiltrafikken fra Ventelos om lag 170.000 kunder og One Calls om lag 100.000 kunder planlegges overført til Network Norways nett.

Network Norway betjener etter transaksjonene om lag 450.000 kunder og har en forventet omsetning i 2008 på rundt 1,9 milliarder kroner.

- Med Ventelo og Network Norway på laget kompletterer de Bredbåndsalliansen og BaneTele på en utmerket og fullstendig måte, kommenterer Stig Herbern på vegne av Bredbåndsalliansen.

Ingen av Ventelos 600 ansatte vil miste jobbene ved oppkjøpet, hevder Herbern til digi.no.

Samlet blir selskapene en sterk konstellasjon i det norske telemarkedet med en omsetning på rundt 4,7 milliarder. Til sammenligning omsetter Telenor og Netcom for henholdsvis 23 milliarder og 8,5 milliarder.

Med 13.000 kilometer fibernett, vil aksessnettet og tilgang til fiber til hjemmet bli en vesentlig konkurransefortrinn for Bredbåndsalliansen som består av BKK, Lyse Tele, Agder Energi, Troms Kraft, Nord-Trøndelag EV og Eidsiva bredbånd.

    Les også:

Til toppen