AVTALER & KONTRAKTER

Ventelo sverger til Ice for redundanse

- Vi går nå tyngre inn i bedriftsmarkedet, sier Ice.

13. apr. 2011 - 09:57

Teleoperatøren Ventelo melder at de inngår et utvidet samarbeid med Ice, som med sin 450 MHz-frekvens tilbyr mobilt bredbånd som dekker tre fjerdedeler av Norges areal og rundt 91 prosent av befolkningen.

Heretter skal Ventelos IP VPN-kunder kunne få ekstra sikkerhet ved å benytte Ice-nettverket hvis det oppstår linjeproblemer.

- Det blir i praksis en redundant løsning. Hvis kunden mister fibertilgangen kan en trådløs backup fungere som sikring, sier Ventelos kommunikasjonssjef Heide Egede-Nissen til digi.no.

IP VPN er et bedriftstilbud som Ventelo leverer til kunder med behov for å kommunisere på lukkede nettverk, og benyttes blant annet til betalingsterminaler i butikker og på bensinstasjoner.

Slike løsninger har naturligvis store krav til oppetid, og det er det den trådløse redudunansen er ment å tilføre. At linjene ikke leveres med ordinær redundans med ulike fysiske linjer, kan blant annet skyldes tungvinn topografi og store avstander.

Ice dekker også 90 prosent av Sverige og 98 prosent av Danmark. Kystdekningen her til lands oppgis å være nærmest sammenhengene og strekker seg opp mot 12 mil til havs.

En kunde som ser frem til det nye tilbudet er Elkjøp. Butikkjeden oppgir i en pressemelding oppgir at de er helt avhengig av et stabilt nettverk, og at de tester løsningen i disse dager. Alt ser ut til å fungere som forespeilet, heter det.

- Vi har i lang tid fokusert primært på privatmarkedet, men ønsker nå å gå tyngre inn i bedriftsmarkedet. Å inngå partnerskap er et viktig virkemiddel. Dette er også et viktig strategisk valg for oss, sier daglig leder i Ice, Eivind Helgaker til digi.no.

Det skal tilbys doble rutere for kunder som ønsker redundansen. I tillegg skal Ventelos portefølje utvides med en primæraksess basert på Ice, som et rimeligere alternativ i områder der Ventelo selv ikke tilbyr dekning gjennom egen infrastruktur.

- Vi har allerede flere pilotkunder og tror det er et stort behov for denne løsningen i markedet, sier Egede-Nissen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.