KORTNYTT

Ventelo vil kjøpe opp Catch

Teleselskapet Ventelo vil kjøpe Catch og har allerede sikret seg en solid bit.

5. sep. 2005 - 12:02

Teleselskapet Ventelo har bygget seg store på å selge kapasitet i nettet til andre aktører. Nå tar Ventelo steget opp til å bli et ekte teleselskap, for Ventelo forsøker å kjøpe opp bredbåndsleverandøren Catch.

Catch har tidligere kjøpt opp Bluecom og Qwest. Catch er børsnotert og er et av de større tele- og bredbåndsselskapene i Norge sammen med Nextgentel og Tele2, bak Telenor og Netcom. Catch har i dag 55 000 kunder, de fleste bedriftskunder.

Ventelo har gjennom en avtale med Kistefos og Christen Sveaas kjøpt 39,1 prosent av aksjene i Catch til en pris på 29 kroner per aksje. Dette priser Catch til rundt en milliard kroner.

Ventelo har en av de raskest voksende kundebasene i Norden og tilbyr sine bedriftskunder både telefoni, mobil og internett. Ventelo omsatte for 930 millioner kroner i fjor og spår at selskapet vil det vil ha 30.000 kunder og omsette for 1,3 milliarder kroner i 2005.

Ventelo har sendt et brev til styret i Catch om at det planlegger å fremsette et frivillig tilbud til samtlige aksjonærer i Catch. Catch vil d

Styret i Catch sier det vil vente til tilbudet foreligger før det kommer med en uttalelse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.