Ventelo vil tilby trippelnett

Teleoperatøren Ventelo investerer i IP-infrastruktur fra Alcatel for nye trippelnettjenester.

Teleoperatøren Ventelo investerer i IP-infrastruktur fra Alcatel for nye trippelnettjenester.

Alcatel har lenge forberedt seg på etterspørselen etter nye bredbåndstjenester som tale og TV over IP, filmutleie (video on demand) og andre tjenester som vil stille nye krav til både aksessnettene og hovednettet.

Nå åpner det seg en mulighet i samarbeid med teleoperatøren Ventelo som er i sterk vekst både i Sverige og Norge.

Ventelo har nå valgt Alcatels nye IP-rutere og DSL-løsninger og skal bygge opp eget trippelnett med telefoni, TV og Internett over bredbånd, skriver selskapet i en pressemelding.

Ventelo leverer i dag fast telefoni, mobiltelefoni og Internett til over 75.000 bedrifter i Norge og Sverige. Ifølge administrerende direktør Thore Berthelsen i Ventelo Norge har selskapet store ambisjoner for årene som kommer.

Virksomheten skal utvides til også å omfatte Danmark og Finland med nye bredbåndstjenester både for bedriftsmarkedet og privatmarkedet. Kundene skal på sikt få tilbud om full Triple Play.

Et nøkkelprodukt i Ventelos fremtidige nett blir Alcatels helt nye IP-baserte DSLAM.

Dette er bransjens første IP-baserte sentralenhet med kapasitet til nye tjenester som krever ekstra stor båndbredde. Den sørger for at ulike tjenester som video, tale og internett aksess kan benyttes samtidig.

Nye IP-tjenester krever også en ny generasjon datanettverk. I likhet med flere nordiske operatører, som TeliaSonera og NextGenTel, har Ventelo valgt Alcatels IP rutere. Dette er service-rutere som er bygget opp fra grunnen av rundt MPLS, basisteknologien som er nødvendig for å kunne overføre tale og video over IP-nettet med høy kvalitet.

Ventelo ønsker i første omgang å basere tjenestene på egen infrastruktur. Dette skjer først i de store byene; Oslo, Trondheim, Bergen, Kristiansand og Stavanger og i Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Til toppen