KARRIERE

Venter blodige kutt i Dell

– 30 prosent av salgs- og markedsstaben kan ryke.

Michael Dell er nok under hardt press fra lånegiverne sine om å sørge for bedre lønnsomhet.
Michael Dell er nok under hardt press fra lånegiverne sine om å sørge for bedre lønnsomhet. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
10. jan. 2014 - 13:07

2013 ble et vondt år for pc-produsentene, som i syv kvartaler på rad har opplevd en global reduksjon i antallet leverte enheter.

Selv om det er store individuelle forskjeller er det klart at bransjen, med sine tynne marginer ser behov for å omstille seg.

    Les også:

Nå skal Dell være i ferd med å kvesse sparekniven.

– Så mange som 30 prosent av staben knyttet til salgs- og markedsføringsaktiviteter blir berørt i Europa, Midtøsten og Afrika, mens tilsvarende funksjoner i Amerika står foran et 20 prosents kutt.

Det hevder The Register med bakgrunn i to anonyme kilder.

Dell nektet torsdag å bekrefte nedbemanningene, som ifølge avisens estimat ser ut til å ramme minst 9.000 av selskapets drøyt 111.000 ansatte.

PC-giganten sier at de gjengitte prosentene ikke stemmer. Samtidig gjør de lite for å dempe spekulasjonene om en blodig kuttrunde.

– Ved behov vil vi fortsette å ta tøffe beslutninger for å sikre suksess på lengre sikt. Noen av beslutningene kan påvirke staben vår, sier en Dell-talsperson i en kommentar.

Så sent som i forrige måned bekreftet Dell at de tilbød frivillig avgang med sluttpakker til ansatte som ledd i nedbemanning og kostnadskutt.

Dell er nå privateid, etter at toppsjef og gründer Michael Dell etter lengre tids kamp i fjor høst sikret flertall blant aksjonærene for sitt forslag om å kjøpe selskapet av børs, noe han gjorde ved å ta opp store lån sammen med kapitalfondet Silver Lake.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.