Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Venter budkrig om Logica

Flere store aktører kan være interessert i selskapet.

Logica, her med norgessjef Gisle M. Eckhoff og konsernsjef Andy Green, kan bli gjenstand for budkrig. Bildet ble tatt under et intervju de to toppene gjorde med digi.no i fjor.
Logica, her med norgessjef Gisle M. Eckhoff og konsernsjef Andy Green, kan bli gjenstand for budkrig. Bildet ble tatt under et intervju de to toppene gjorde med digi.no i fjor. Bilde: Per Ervland

Torsdag ble det kjent at det kanadiske teknologiselskapet CGI har lagt inn bud på det londonbaserte IT-serviceselskapet Logica, som har 580 ansatte i Norge.

Nyheten ble meget godt mottatt i markedet. Da børsen i Toronto åpnet torsdag steg kursen til CGI Group med 14 prosent. Investorene jublet over at selskapet hadde inngått avtale om å kjøpe opp Logica, som har en sterk tilstedeværelse i det europeiske IT-markedet, et område CGI per i dag ikke er sterkt representert.

Logica er en stor aktør innen outsorcing - der selskapet har rundt 45 prosent av inntektene.

Budkrig

Men det er ikke sikkert at det blir CGI som stikker av med selskapet. På London-børsen, hvor Logicas aksjer er børsnotert, prises selskapet nemlig over budet fra det kanadiske selskapet. Grunnen er at det forventes budkrig.

Logicas aksjekurs hadde før budet kom falt over 50 prosent på ett år. Laber aktivitet i viktige europeiske IT-markeder har bidratt til svakere vekst enn forventet. Særlig blant offentlige kunder i på kontinental-Europa har iveren til å leie inn IT-bistand og igangsette nye store IT-prosjekter vært laber. Selskapet beskrives derfor som et av de billigste selskapene i sektoren.

CGI har lagt inn et bud, som styret i Logica har godtatt og anbefaler, på 105 pence per aksje. Men aksjekursen er i skrivende stund på 108,6 pence i London.

Billig

– Logica er en av de billigste IT-tjenesteselskapene og selv med prisingen etter oppkjøpet er det attraktiv nok til å lokke andre kjøpere på banen. Det er en rekke potensielle kjøpere, sier analytiker George O’Connor i investeringsbanken Panmure Gordon & Co til Bloomberg News.

Cap Gemini, IBM og Dell er ifølge Bloomberg høyt på listen over potensielle budgivere.

Analytiker Daud Kahn ved Berenberg Bank i London sier til nyhetsbyrået at budet fra CGI på Logica synes å være opportunistisk og at siden selskapet godtok 105 pence per aksje så signaliserer Logicas ledelse at de ikke er sikre på å bringe selskapet tilbake til lønnsomhet like raskt som de hadde forventet.

– På et midt- til langsiktig perspektiv sier selskapet at de ikke kan overleve, sier Kahn til Bloomberg News.

Det har ikke lyktes digi.no å få noen kommentarer fra den norske avdelingen til Logica. De er en betydelig aktør i det norske markedet etter at selskapet kjøpte opp WM-data i 2008.

    Les også: