Venter elendige tall fra Sun

Sun vil ikke snakke med verken presse eller analytikere om kvartalstallene. Årsaken er åpenbar.

Sun, som rett over påske gikk med på å la seg kjøpe av Oracle, legger fram sitt regnskap for mars-kvartalet i kveld. Hittil har Sun alltid sørget for mye blest rundt sine kvartalsresultater. I dag er både pressekonferanse og telemøte med analytikere avlyst. Tallene publiseres gjennom en pressemelding og en presentasjon som skal legges ut på selskapets nettsted.

Thomson Reuters har sondert Wall Street-analytikerne. De venter elendige tall: En omsetning på 2,87 milliarder dollar – 12 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor – og et nettoresultat på rundt 150 millioner dollar i minus.

Det blir tredje kvartal på rad at Sun går i minus. Det eneste pene som kan sies er at underskuddet er mindre enn i forrige kvartal, da det havnet på 209 millioner dollar av en omsetning på 3,22 milliarder dollar, og ikke i nærheten av september-kvartalets tap på 1,68 milliarder dollar, av en omsetning på 2,99 milliarder.

Suns regnskapsår går fra juli til juni. De tre første kvartalene i inneværende regnskapsår har Sun tapt godt i overkant av to milliarder dollar av en omsetning på ni milliarder dollar. Tapet kan sammenliknes med de 1,8 milliarder dollar som var Suns likvide beholdning i det de solgte seg til Oracle.

Utviklingen viser klart at for Sun alene ville det vært håpløst å gjenopprette balanse i regnskapene.

Da Oracles kjøp av Sun ble kunngjort, lovet Oracles finansdirektør Safra Catz at de ville kunne drive Sun langt mer effektivt enn Sun selv. Dette ble tallfestet: I løpet av ett år skal Sun tilføre Oracle 1,5 milliarder dollar i positivt driftsresultat.

– Kjøpet av Sun vil bli mer regningssvarende det første året enn kjøpene av Siebel, PeopleSoft og BEA til sammen, sa Catz.

    Les også:

Til toppen