Venter elendige tall fra Sun

Sun vil ikke snakke med verken presse eller analytikere om kvartalstallene. Årsaken er åpenbar.

Venter elendige tall fra Sun

Sun vil ikke snakke med verken presse eller analytikere om kvartalstallene. Årsaken er åpenbar.

Sun, som rett over påske gikk med på å la seg kjøpe av Oracle, legger fram sitt regnskap for mars-kvartalet i kveld. Hittil har Sun alltid sørget for mye blest rundt sine kvartalsresultater. I dag er både pressekonferanse og telemøte med analytikere avlyst. Tallene publiseres gjennom en pressemelding og en presentasjon som skal legges ut på selskapets nettsted.

Thomson Reuters har sondert Wall Street-analytikerne. De venter elendige tall: En omsetning på 2,87 milliarder dollar – 12 prosent lavere enn i samme kvartal i fjor – og et nettoresultat på rundt 150 millioner dollar i minus.

Det blir tredje kvartal på rad at Sun går i minus. Det eneste pene som kan sies er at underskuddet er mindre enn i forrige kvartal, da det havnet på 209 millioner dollar av en omsetning på 3,22 milliarder dollar, og ikke i nærheten av september-kvartalets tap på 1,68 milliarder dollar, av en omsetning på 2,99 milliarder.

Suns regnskapsår går fra juli til juni. De tre første kvartalene i inneværende regnskapsår har Sun tapt godt i overkant av to milliarder dollar av en omsetning på ni milliarder dollar. Tapet kan sammenliknes med de 1,8 milliarder dollar som var Suns likvide beholdning i det de solgte seg til Oracle.

Utviklingen viser klart at for Sun alene ville det vært håpløst å gjenopprette balanse i regnskapene.

Da Oracles kjøp av Sun ble kunngjort, lovet Oracles finansdirektør Safra Catz at de ville kunne drive Sun langt mer effektivt enn Sun selv. Dette ble tallfestet: I løpet av ett år skal Sun tilføre Oracle 1,5 milliarder dollar i positivt driftsresultat.

– Kjøpet av Sun vil bli mer regningssvarende det første året enn kjøpene av Siebel, PeopleSoft og BEA til sammen, sa Catz.

    Les også:

Til toppen