Venter fem prosent vekst i IT-markedet neste år

IBM og analysebyråer venter fem prosent vekst i IT-markedet til neste år. Systemintegrasjonsdelen ventes å stige med seks prosent.

IBM og analysebyråer venter fem prosent vekst i IT-markedet til neste år. Systemintegrasjonsdelen ventes å stige med seks prosent.

I et intervju med digi.no i august spådde IBM Norge-sjef Endre Rangnes en dårlig høst for bransjen og at året 2002 trolig vil ende i et samlet fall på nesten 10 prosent i forhold til 2001.

Også HP Norge spår en svak høst for bransjen, og investeringsavgiften får noe av skylden: Mange kunder utsetter innkjøp til 1. oktober, da investeringeravgiften på syv prosent faller bort.

Les hele saken:

Men til neste år lysner det, skal vi tro den samme Rangnes. Til Dagens Næringsliv i dag sier IBM-sjefen at man venter en oppgang på fem prosent for hele IT-sektoren i 2003, mens systemintegrasjonsmarkedet ventes å stige med seks prosent.


Alt i alt blir det solgt IT-utstyr og tjenester for cirka 30 milliarder kroner i Norge i år - omtrent fire milliarder kroner mindre enn i fjor. Ifølge DN kommer den største nedgangen (25 prosent målt i omsetning) fra i fjor til i år på systemintegrasjonsområdet, mens outsourcing ender med en vekst på åtte prosent. Neste år er outsourcing-oppgangen spådd til å bli 11 prosent.

Til toppen