RESULTATERFINANS

Venter gjennombrudd til høsten

Idex klar for «fingeravtrykksbiometriens år» sier Ralph Bernstein.

Daglig leder Ralph Bernstein i Idex er klar for volumproduksjon av SmartFinger i løpet av annet halvår 2013.
Daglig leder Ralph Bernstein i Idex er klar for volumproduksjon av SmartFinger i løpet av annet halvår 2013. Bilde: Per Ervland

Det norske utviklingsselskapet Idex har, som ventet, levert et kvartals- og årsregnskap preget av at utgiftene er over åtte ganger større enn inntektene. Omsetningen i 2012 endte på 4,5 millioner kroner mot 1,3 millioner i 2011. Med driftsutgifter på 37,8 millioner kroner – mot 38,8 millioner i 2011 – endte nettoresultatet på minus 33,4 millioner kroner.

Administrerende direktør Ralph Bernstein tegner Idex’ framtid i lyse farger. Han trekker blant annet fram nye kommersielle avtaler, og at selskapet er i rute med tanke på kommende volumproduksjon av SmartFinger-produkter. På årets store samling i Barcelona for mobilbransjen har Idex dessuten presentert et nytt konsept, «sensor-in-glass technology» som Bernstein mener er svært løfterikt (se artikkelen Legger fingersensor i glass).

– Vi tror 2013 blir «the year of fingerprint biometrics» («fingeravtrykksbiometriens år»). Samtalene våre med ledende leverandører tyder på at det vil bli lansert en rekke produkter med fingeravtrykkslesere, beregnet på massemarkedet, sier Bernstein.

Han sier at Idex venter, og er klar for, volumproduksjon av SmartFinger-sensorene i andre halvår 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.