Venter kraftig prisfall på DVD-brennere

Philips forventer at en kraftig økning i salget, og en kraftig nedgang i prisene på DVD-brennere i løpet av 2003.

Philips forventer at en kraftig økning i salget, og en kraftig nedgang i prisene på DVD-brennere i løpet av 2003.

Skal du kjøpe DVD-brenner snart, kan det være lurt å vente en liten stund til. Til DigiTimes sier nemlig Dr. Frans C. Bos, strategisk alliansesjef i Philips, at prisen på DVD+R/RW-brennere vil falle til omkring 100 dollar når etterspørselen i løpet av året dobles.

Philips er blant selskapene som står bak DVD+R/RW-standarden og kjemper kraftig mot DVD-R/RW-standarden som blant annet Pioneer står bak. Denne kampen kan minne om konkurransen mellom videoformatene BETA og VHS i sin tid, det er fortsatt uvisst hvilken standard som vil bli den dominerende. En del foretrekker derfor nå å kjøpe utstyr som støtter begge standarder - slik som NECs DVD-brenner som kommer til Norge i april, eller Sonys som har vært her en stund allerede.

Men ifølge Bos vil disse i framtiden koste mer å produsere enn andre brennere på grunn av lisenskostnader for begge standardene.

Philips forsyner flere av de største PC-leverandørene, blant annet Dell og HP, med DVD-brennere til PC-leverandørenes PC-er. Til og med PC-er til mindre enn 1000 dollar kan nå være utstyrt med slik brenner. Det er først og fremst på denne måten at Philips forventer å øke salget av DVD-brennere kraftig.

Til toppen