Venter kraftig vekst for Itanium

IDC tror Itanium-markedet vil vokse langt mer enn andre servere de kommende fem årene.

IDC tror Itanium-markedet vil vokse langt mer enn andre servere de kommende fem årene.

IDC har brukt sitt amerikanske kundepanel på 501 store bedrifter til å revidere prognosen for det globale Itanium-markedet de kommende fem årene.

I 2009 blir det solgt Itanium-servere for 6,6 milliarder dollar, tror IDC. I 2005 var omsetningen under to milliarder dollar. Prognosen innebærer en gjennomsnittlig årlig vekst på 35 prosent. Forventet årlig vekst for servermarkedet generelt i samme periode er 3,4 prosent.

Premissene for IDCs nye prognose kan betraktes som noe mer realistiske enn den fra 2000, da det ble spådd at Itanium-markedet ville utgjøre 28 milliarder dollar allerede i 2004.

IDCs nye prognose innebærer en forventning om at den samlede omsetningen av Itanium-servere vil være 19,8 milliarder dollar i hele femårs perioden 2005 til 2009.

Bransjealliansen for Itanium, Itanium Solutions Alliance, uttalte nylig at de vil investere 10 milliarder dollar i utviklingskostnader for Itanium-plattformen de nærmeste årene.

Ifølge IDC er denne forpliktelsen en viktig grunn til at salgsprognosen er såpass optimistisk.

Rapporten sier ingenting om hvorvidt HP, Intel og de andre i bransjealliansen faktisk vil tjene noe på sine Itanium-investeringer.

I en kommentar fra HP heter det at prognosen bekrefter hvor riktig selskapets Itanium-satsing er, blant annet som erstatning for PA-Risc-plattformen. IDCs undersøkelse viser at over to tredeler av PA-Risc-kunder akter å oppgradere til HPs Itanium-servere.

Rapporten til IDC heter Customer Perceptions of the Future of Itanium, og kan kjøpes for 1500 dollar.

    Les også:

Til toppen