Venter masseoppsigelser i Siebel

Markedet venter at programvareselskapet Siebel vil sparke flere hundre av sine ansatte som følge av omsetningssvikt. Gründer Tom Siebel offentliggjør tallene for første kvartal etter børsslutt onsdag.

- Jeg venter at omlag ti prosent av staben må slankes vekk, sier industrianalytiker Patrick E. Mason i Wit Soundview til Wall Street Journal.

Ved utgangen av fjoråret var nesten 7400 personer ansatt i Siebel Systems Inc, og analytikere anslår at mellom ti og tjue prosent av staben står i fare for å bli rammet av nedskjæringene.

Siebel vil ikke kommentere nedbemanningene som later til å være mer enn rykter. Bemanningsreduksjonen startet allerede tirsdag morgen, skriver Wall Street Journal og siterer redaktør Paul Simon i Sales.com (et online-underbruk av Siebel) som forteller at han i går ble vist på dør av sin overordnede.

Tidligere i år har både Siebels største konkurrent, Oracle, samt giganter som Intel, Cisco og Hewlett-Packard annonsert massive nedbemanningsplaner. Det er lite som tyder på at Siebel skal slippe unna depresesjonen som råder i teknologimarkedet, selv om selskapet har vært blant de raskest voksende helt siden etableringen i 1993.

Bare i løpet av 2000 ble det ansatt 4.200 personer i selskapet og i et intervju gründer Thomas Siebel gjorde med Wall Street Journal for omlag ett år siden antydet han at antallet ansatte trolig ville passere 10.000 i løpet av inneværende år.

Siebel utvikler, produserer og selger CRM-programvare og satt igjen med 322,5 millioner dollar i resultat etter en omsetning på 1,8 milliarder dollar i fjor.

Til toppen