BEDRIFTSTEKNOLOGI

Venter masseoppsigelser i Siebel

Markedet venter at programvareselskapet Siebel vil sparke flere hundre av sine ansatte som følge av omsetningssvikt. Gründer Tom Siebel offentliggjør tallene for første kvartal etter børsslutt onsdag.

18. apr. 2001 - 10:42

- Jeg venter at omlag ti prosent av staben må slankes vekk, sier industrianalytiker Patrick E. Mason i Wit Soundview til Wall Street Journal.

Ved utgangen av fjoråret var nesten 7400 personer ansatt i Siebel Systems Inc, og analytikere anslår at mellom ti og tjue prosent av staben står i fare for å bli rammet av nedskjæringene.

Siebel vil ikke kommentere nedbemanningene som later til å være mer enn rykter. Bemanningsreduksjonen startet allerede tirsdag morgen, skriver Wall Street Journal og siterer redaktør Paul Simon i Sales.com (et online-underbruk av Siebel) som forteller at han i går ble vist på dør av sin overordnede.

Tidligere i år har både Siebels største konkurrent, Oracle, samt giganter som Intel, Cisco og Hewlett-Packard annonsert massive nedbemanningsplaner. Det er lite som tyder på at Siebel skal slippe unna depresesjonen som råder i teknologimarkedet, selv om selskapet har vært blant de raskest voksende helt siden etableringen i 1993.

Bare i løpet av 2000 ble det ansatt 4.200 personer i selskapet og i et intervju gründer Thomas Siebel gjorde med Wall Street Journal for omlag ett år siden antydet han at antallet ansatte trolig ville passere 10.000 i løpet av inneværende år.

Siebel utvikler, produserer og selger CRM-programvare og satt igjen med 322,5 millioner dollar i resultat etter en omsetning på 1,8 milliarder dollar i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra