Venter mini-iPad fra Apple

Ryktene går om lansering til høsten.

Venter mini-iPad fra Apple
Google lanserte tidligere i sommer sitt nettbrett, Nexus 7, og flere andre er på vei inn i markedet for mindre nettbrett. Kommer Apple etter? Ja, mener kilder til nyhetsbyrået Bloomberg News. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Apple har lenge vært enerådende på markedet for nettbrett, men konkurrentene har ikke tenkt å la dem hvile. Microsoft vakte stor oppsikt da de for noen uker siden presenterte Surface mens Google har fått mye positiv omtale om sitt nettbrett Nexus 7.

Nå går det hardnakkede rykter om at Apple vil lansere en mindre versjon av iPad i høst. Ifølge Bloomberg News skal brettet Apple er svanger med være på 7 til 8 tommer diagonalt, og det vil heller ikke ha Retina-skjerm, som den siste versjonen av iPad har.

En mindre og rimeligere utgave av iPaden kan true ambisjonene til både Google, Microsoft og Amazons Kindle Fire. Både Googles Nexus 7 og Kindle Fire selges i USA til 199 dollar stykk, og det er nærmere denne prisen Bloomberg forventer at Apple vil prise sitt nye produkt.

Apple går som kjent aldri ut med informasjon om nye produkter før de faktisk blir lansert. Men det hindrer ikke spekulasjonene om å gå høyt og lavt. At spekulasjonene går om et mindre brett en dagens eksisterende er ikke så rart.

Det er ventet at Apples nettbrett-konkurrenter vil ta en god del av markedet med mindre brett enn iPaden og dermed bidra til en fragmentering av markedet. Men en skal huske på at Steve Jobs ikke var tilhenger av en mindre skjerm. Han mente at dagens iPad-størrelse var et minimum for å gi en god brukeropplevelse.

På den annen side vil rykter om et mulig Apple-nettbrett av mindre størrelse gjøre at mange utsetter å investere i for eksempel Nexus 7 i påvente av hva Apple eventuelt kommer med i oktober.

    Les også: