Venter ny spillerflukt fra Conan

Det blir lenge til det norske storspillet gir avkastning, ifølge analytikere som tror kundene flykter.

Venter ny spillerflukt fra Conan

Det blir lenge til det norske storspillet gir avkastning, ifølge analytikere som tror kundene flykter.

Funcoms lansering av Age of Conan ble omtalt som svært vellykket, og mange trodde lenge at Norges største spillprosjekt ville gi selskapet en lysende fremtid.

Slik ble tydeligvis ikke, og spillerne forduftet i takt med at spillet med ble oppfattet som uferdig, eller mindre interessant en konkurrerende spilltitler.

På snaut seks måneder har selskapets aksjekurs rast fra 55,50 kroner til 4,0 kroner. Det tilsvarer et kursfall på nesten 93 prosent fra toppen. I kroner og øre utgjør verdifallet hele 2,7 milliarder kroner.

Finansavisen skriver i dag at Funcom nå er langt unna å være den pengemaskinen mange investorer hadde drømt om, og viser til analyser som tror driftsresultatet blir negativt i 2008 og 2009, nærmere bestemt minus 18 og minus tre millioner kroner.

Så sent som ved utgangen av mai i år var det ventet driftsoverskudd i 2009 på 307 millioner kroner, nå er det først ventet overskudd i 2010, skriver avisen.

I morgen blir kvartalstallene klare, og nok en gang vil det være fokus på antall betalende spillere.

Analytikere hos DnB NOR Markets frykter ifølge Finansavisen at barbarspillet nå bare har rundt 80.000 aktive spillere.

Prognosen deres baserer seg blant annet på statistikk fra Xfire.com, en tjeneste der registrerte spillere logger antall spilte timer i ulike spill. Her har utviklingen for Age of Conan vist nedadgående trend, men det er uvisshet knyttet til hvor riktig bilde dette gir av situasjonen.

Ved forrige kvartalspresentasjon fortalte Funcom om 800.000 solgte spill og 415.000 kunder. De unngikk samtidig å fortelle om hvor mange som faktisk betalte den månedlige avgiften.

Det er grunn til å tro at antall spillere som betaler abonnementet er en god del lavere enn kundelisten. Kanskje vil morgendagens kvartalspresentasjon avdekke hvor stor spillerflukten har vært.

Selskapet har tidligere uttalt at spillet bærer seg økonomisk med 150.000 betalende abonnenter.

    Les også:

Til toppen