Abonner

Venter nye nettangrep mot Sør-Korea

Det er ikke bevis for at Nord-Korea står bak.

Seoul (NTB-AP): Sørkoreanske nettsteder vil trolig bli rammet av et nytt omfattende angrep torsdag, sier et antivirusselskap.

Det Seoul-baserte selskapet Ahnlab, som utvikler antivirusprogrammer, sier det har analysert viruset som lammet store deler av internett i Sør-Korea onsdag.

Talsmann for selskapet, Hwang Mi-kyung, sier at det er oppdaget en utløsermekanisme i viruset, som gjør at nok et angrep vil komme, trolig klokken 18 torsdag morgen.

Hwang legger til at sju store nettsteder vil bli angrepet, blant dem sidene til banken Kookmin og avisen Chosun Ilbo.

Sørkoreanske myndigheter har beskyldt Nord-Korea for å stå bak angrepet, men Ahnlab har så langt ikke funnet bevis for dette.

Tidligere melding, datert 08.07.2009 kl 20:32
Seoul (NTB-Reuters): Sør-Korea mistenker at Nord-Korea står bak et hackerangrep mot et titall nettsteder i Sør-Korea og USA.

Nettsidene til Det hvite hus er blant sidene som ble rammet i angrepet tirsdag, men også en rekke nettsteder i Sør-Korea ble hacket.

Sør-Koreas etterretning sier i en pressemelding onsdag at en stat kan ha stått bak internettangrepene. Ifølge nasjonalforsamlingsmedlemmer mistenker etterretningstjenesten Nord-Korea eller deres støttespillere.

Spenningen har økt mellom de to landene på den koreanske halvøya etter at Nord-Korea testet flere kortdistanseraketter i begynnelsen av juli.

    Les også:

Les mer om: