Venter på melding fra Fast

Fast-aksjen ble suspendert mandag morgen, og det er ennå ikke åpnet for handel.

Venter på melding fra Fast

Fast-aksjen ble suspendert mandag morgen, og det er ennå ikke åpnet for handel.

Fast-aksjen ble suspendert på Oslo Børs mandag klokken 08:58.

- Vi ble kontaktet av selskapet om at det ville komme en børsmelding, sa Tor Arne Olsen, pressetalsmann ved Oslo børs til Finansavisen på mandag.

Den meldingen kom aldri, og i skrivende stund er selskapet fortsatt suspendert.

- Vi har hatt en dialog med selskapet gjennom hele dagen. Hvorfor det er innført suspensasjon, eller hva vi har diskutert med selskapet, ønsker jeg ikke å si noe om, sier Olsen til Finansavisen.

Den manglende meldingen fra Fast har ført til spekulasjoner om hva som egenltig skjer i Fast for tiden.

Det pågår et aksjonæropprør i Fast. Orkla ønsker å skyve britene Russel Keith og Thomas Fussel ut av styret. Orkla har krevd ekstraordinær generalforsamling, og det må avholdes senest fire uker etter kravet. Fristen for det er 21. januar, men innkallelsen må komme to uker i forveien. Den fristen var i går, mandag 7. januar.

Det har blitt spekulert i om Fast-sjef John Markus Lervik vil fortsette å støtte den britiske duoen, eller om han vil ta side med Orkla.

Kredittilsynet undersøker Fasts regnskaper for 2006 og 2007. Markedet lurer på om det kan ha noe med den manglende børsmeldingen å gjøre. Selskapet tok en støyt sommeren 2007, da de endret sin praksis med å inntektsføre intensjonsavtaler.

Oslo Børs kan suspendere selskaper i inntil 21 dager, ifølge Dagens Næringsliv. Det var imidlertid forventet at børsmeldingen skulle komme på slutten av dagen i går, og siden den ikke gjorde det, kommer den trolig tidlig i dag.

Til toppen