KARRIERE

Venter rekord for IT-vikarer i år

Manpower-selskapet Elan økte omsetningen i Norge i 2009, og tror 2010 blir enda bedre.

1. mars 2010 - 13:50

IT-bemanningsselskapet Elan, en del av Manpower-konsernet, melder at de økte årsomsetningen i Norge med 3 prosent fra 2008 til 2009, til 330 millioner kroner.

Veksten ved inngangen til 2010 får norgessjef i Elan, Gudrun Jebsen, til å tro at det ligger an til å bli et rekordår.

– Årsaken til veksten er nye avtaler med gode kunder og stor vekst i underleverandørsegmentet. I tider med økt kostnadsfokus har vi et fortrinn sammenlignet med mer tradisjonelle konsulentselskaper. Elans kundeportefølje rommer mange spennende bedrifter. Dette gjør oss attraktive for gode konsulenter som er etterspurt i markedet, sier Jebsen.

Norgessjef Gudrun Jebsen mener kostnadsfokus gir Elan en fordel i konkurransen med tradisjonelle IT-konsulentselskap. <i>Bilde: Elan IT Resource</i>
Norgessjef Gudrun Jebsen mener kostnadsfokus gir Elan en fordel i konkurransen med tradisjonelle IT-konsulentselskap. Bilde: Elan IT Resource

Hun viser også til 2010-utgaven av analyseselskapet Gartners rapport IT Spending and Staffing, der det her at 90 prosent av respondentene fra 22 ulike sektorer varsler økte IT-investeringer i 2010. Gartner anslår at en tredel av IT-investeringer gjelder IT-stab, og at innleid arbeidskraft kan utgjøre opptil 20 prosent av denne delen av de samlede IT-investeringene.

Ifølge Elan vil veksten i 2010 i det norske markedet for IT-bemanning ledes an dels av små og mellomstore bedrifter, dels av etterspørsel etter tyngre kompetanse. Jebsen har også forhåpninger til offentlig sektor, særlig helse der flere store IT-prosjekter står på trappene. På den andre siden har hun lite håp til olje- og leverandørindustri.

– Vi tror samlet sett på et meget godt år i 2010. Oslo-området er tradisjonelt en god indikator både på oppgang og nedgang. Et sterkt 2009 og spreke Elan-tall nå i januar, med antall kontrakter tilbake på 2008-nivå, bidrar til at vi ser svært lyst på året som kommer, sier Jebsen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.