Venter rekordsalg av ny iPad

Analytiker forventer salgsrekord til helgen.

Vil Apple kunne selge like mange iPad i 2012 som det ble solgt nettbrett totalt i 2011? Ja, tror finansanalytikere i en amerikansk investeringsbank.
Vil Apple kunne selge like mange iPad i 2012 som det ble solgt nettbrett totalt i 2011? Ja, tror finansanalytikere i en amerikansk investeringsbank. (Bilde: Apple)

Analytiker forventer salgsrekord til helgen.

Apple vil selge svimlende 65,6 millioner iPader i 2012, tror analytikerne i investeringsbanken Canaccord Genuity ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Forrige onsdag ble Apples oppgraderte versjon av iPad lansert på en pressekonferanse i San Francisco, og oppmerksomheten lanseringen fikk var ikke uventet stor. Forhåndsordrene har også vært rekordhøye.

Fredag 16. mars vil nettbrettet bli å få kjøpt i hovedmarkedene, mens man må vente til slutten av måneden med lansering i Norge. Fra i dag er den tilgjengelig å forhåndsbestille.

– Våre undersøkelser indikerer en rekordstor forhåndsbestilling og mellom to til tre uker ventetid for den nye iPaden. Vi forventer et rekordstort salg lanseringshelgen, sier T. Michael Walkley og Matthew Ramsay i en kommentar til nyhetsbyrået Reuters.

De har justert opp sitt salgsanslag for iPad i 2012, fra 55,9 millioner solgte enheter til 65.9 millioner. I 2013 forventer de at Apple vil selge hele 90,6 millioner nettbrett, fra et tidligere anslag på 79,7 millioner enheter.

Analytikerne forventer også at Apple vil holde den dominerende posisjonen i dette markedet.

– Mens Samsung virker som å ha det mest konkurransedyktige Android-tilbudet så ser vi på Windows 8 som en større langsiktig trussel for Apples dominans enn Android-plattformen, sier de to Canaccord Genuity-analytikerne i en kommentar.

Strategy Analytics beregnet tidligere i år at det totale nettbrett-salget i 2011 var på 66,9 millioner nettbrett. Apple har ca. 70 prosent av dette markedet med iPad 1 og 2.

    Les også:

Til toppen