Venter størst WLAN-vekst i Europa

Lei av at USA alltid ligger foran? Nå spår analytiker at Europa vil gi gass.

Lei av at USA alltid ligger foran? Nå spår analytiker at Europa vil gi gass.

Analytikere ved The Radicati Group har i rapport forsøkt å forutsi veksten i antallet offentlige WLAN-soner globalt for de neste fire årene. Analytikerne mener den største delen av veksten vil skje i Vest-Europa og i Asia.

    Les også:

I dag finnes 46 prosent av WLAN-sonene i Nord-Amerika, 34 prosent i Vest-Europa, 19 prosent i Asia og Stillehavs-regionen og én prosent fordelt på resten av verden.

Innen 2007 ventes det at Vest-Europa vil passere Nord-Amerika, slik at fordelingen blir henholdsvis 38 og 34 prosent. Asia og Stillehavs-regionen vil ha en andel på 34 prosent, mens fire prosent er fordelt på resten av verden.

Mens de fleste aksesspunktene i dag er installert på hoteller, flyplasser og kafeer - først og fremst steder hvor forretningsfolk gjerne oppholder seg, ventes det ifølge ZDNet UK, som siterer rapporten, at utbredelsesområde vil utvides til flere andre steder hvor mange mennesker oppholder seg.

I den siste utgaven av The Messaging Technology Report fra The Radicati Group heter det at "nye markeder og vertikale industrier dukker stadig opp, samtidig som tog, fly, sykehus, butikker, offentlige biblioteker, offentlige bygninger og til og med politi- og brannbiler vil bli utstyrt med aksesspunkter for WLAN".

Tidligere har andre, blant annet PA Consulting, vært langt mindre optimistiske, særlig når det gjelder økonomien til tilbyderne. PA Consulting mener ifølge ZDNet UK at det vil ta mange år før markedet offentlig trådløs Internett-aksess blir lønnsomt.

Ifølge Rapporten til The Radicati Group benytter 27 prosent av brukerne av offentlige WLAN-soner tjenesten for å sjekke e-posten. 21 prosent benytter tjenestene til å surfe på weben, 19 prosent for å forberede dokumenter eller presentasjoner, og 15 prosent i forbindelse med tidsplanlegging.

Til toppen