FORBRUKERTEKNOLOGI

Venter suksess for Amazons nettbrett

Forrester tror Apple endelig vil få litt konkurranse.

31. aug. 2011 - 08:42

Det knytter seg store forventninger til Amazons nettbrett, som forventes å bli lansert i høst. Etter Apples enorme suksess med iPad, som så langt har solgt i nesten 30 millioner enheter, har konkurrentene kastet seg på for å ta litt av markedet.

Så langt har de ikke klart å utgjøre en viktig trussel for Apple, men Forrester Research mener Amazon kan klare å ta en substansiell del av markedet. Det melder Reuters.

Forrester-analytiker Sarah Rotman Epps forventer ifølge nyhetsbyrået at Amazon lett kan selge et sted mellom tre og fem millioner nettbrett i de siste tre månedene av 2011. Men det fordrer at Amazon priser nettbrettet sitt signifikant lavere enn tilsvarende produkter, samt at de klarer å produsere nok enheter til å møte etterspørselen.

–Så langt har Apple ikke fått noen konkurrenter som har fått en skikkelig markedsandel, skriver Epps i en analyse og tillegger at Amazons villighet til å selge hardvare, som sin ebok-leser Kindle, med tap gjør selskapet til en hard konkurrent for Apple.

En av de store utfordringene Apples konkurrenter i nettbrettmarkedet sliter med er omfanget av app-er. Apple hevder å ha 100.000 tilgjengelige iPad-applikasjoner. Android-baserte nettbrett har ikke i nærheten så mange programmer, og Forrester anslår antallet til under tre

hundre.

–Dersom Amazons Androidsbaserte nettbrett når millioner av solgte enheter så vil Android med ett bli langt mer attraktivt for utviklere, mener Forrester-analytikeren.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.