– Venter ytterligere iPhone-rekorder

Bestillingen fra Apple skal være større enn noensinne.

– Venter ytterligere iPhone-rekorder
Årets iPhone skal være nokså lik 6-modellene, med flere justeringer på innsiden. Bilde: Marius Valle

Apple regner med å slå egne salgsrekorder for iPhone, melder Wall Street Journal, og siterer sine godt informerte kilder. 

Fjorårets iPhone 6 og 6 Plus er selskapets hittil bestselgende modeller, noe som beviste at store skjermer er absolutt noe som er ettertraktet hos kundene.

Les mer: iPhone-salget skyter til værs.

Ifølge WSJ har Apple bestilt hele 90 millioner enheter av den kommende, fortsatt uannonserte 2015-modellen av iPhone, som skal produseres innen utgangen av året. 

Til sammenligning ble det bestilt mellom 70 og 80 millioner av iPhone 6-modellene i fjor. Mye tyder dermed på at Apple er enda mer optimistiske i år.

Henter inn ekstra mannskaper

Ifølge kildene er Apples partnere, som Foxconn, i ferd med å rekruttere flere ansatte til fabrikkene sine, i forkant av masseproduksjon av enhetene. 

Det sies også at Apple vurderer å inngå samarbeid med en tredje produsent i Kina, i tillegg til Hon Hai (Foxconn) og Pegatron. Det tredje selskapet, Westron, har tidligere produsert noen iPhone-modeller, men hvis ryktene stemmer, blir dette første gangen at tre fabrikker produserer smartmobilene samtidig.

Les mer: Slik skal Apple stjele Android-brukere.

Det ventes at årets iPhone blir tradisjonen tro ganske lik 6 og 6 Plus-modellene når det gjelder utseende. Skjermstørrelsene skal beholdes, og de fleste endringene blir på innsiden. Man venter blant annet bedre ytelse og bedre kamera. Det er sannsynlig at Apple vil bringe sin Force Touch-teknologi til årets iPhone, som kjenner igjen hvor hardt man trykker på skjermen, noe som dermed åpner for flere funksjoner. Force Touch finnes allerede på Apple Watch og nye Mac-bærbare. 

Wall Street Journal skriver også at årets modeller kan få en ny farge, i tillegg til dagens hvis, grå og gull.

Nye iPhone-modeller blir vanligvis vist frem og lansert rundt september, det er altså stor sjanse for at kunngjøringen av årets telefoner skjer om en to måneders tid.