RESULTATERFINANS

Ventureselskaper danner fagorganisasjon

Flere ledende europeiske inkubator selskaper går sammen i en nydannet organiasjon, BIA Europa.

Helge Lunde
14. sep. 2000 - 10:43

Begrepet "inkubatorselskap" har vokst frem gjennom det siste året. Disse selskapene har som mål å hjelpe til i etableringen og utviklingen av nye selskaper, samt drive frem ideer og stikke opp veien til en levedyktig og lønnsom bedrift. Vi kan i enkelthet sammenligne dem med både jordmødre, managere, banker og medspillere i en og samme person.

Nå skal inkubatorene samle seg i en egen organisasjon. BIA Europa eller Business Incubator Association Europe. Den nye organisasjonen vil etablere en modell for nye virksomheter, heve kvaliteten og skape en plattform for etablering av bedrifter i Europa. "BIA Europe tar sikte på å bygge bro over kløften mellom det vi vil kalle gründerånd og kompetent ledelse", uttaler administrerende direktør Jan Oersted,. "BIA Europe er en sterk organisasjon som kan gi nye verdier til gründervirksomhetene. Vi ønsker alle bedrifter som kan bidra til at vi når målene for denne nye paneuropeiske organisasjonen velkommen.

Mens inkubatorselskaper er en forholdsvis ny virksomhet i Europa, har slik støtte til nyskapingsvirksomhet vært en stor suksess i USA. Her har denne støtten hjulpet hundrevis av firmaer over den vanskelige startfasen og derved skapt tusenvis av arbeidsplasser og levedyktige selskaper. Undersøkelser viser at etter tre år har 87% av alle virksomhetene i USA som har fått denne støtten gjort suksess, gjennomsnittet forøvrig er ca 20%.

Organisasjonen er grunnlagt av mange av de største venture og inkubatorselskapene i Europa med ett selskap fra de fleste vesteuropeiske landene. Det norske innslaget er Venture Partners, som har en høy stjerne etter suksesser som Stepstone, Lastminute.com og Nameplanet.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.