JUSS OG SAMFUNN

Vera forklarer forkortelsen

Ergrer du deg over dataskribenter og annonser som ikke forklarer forkortelsene de bruker? Webstedet Vera i Tyskland kan hjelpe deg.

Eirik Rossen
26. mars 1997 - 14:00

Vera står for virtual entity of relevant acronyms. Søket går forholdsvis raskt. Du velger mellom to søkemetoder: eksakt og "fuzzy", eller tilnærmet. Velger du den første metoden, gir søk på OSI bare svar på OSI. Velger du den andre, gir søk på OSI svar på både OSI og på forkortelser som har OSI i seg, f.eks. GOSIP. Du kan også søke på ord i forklaringene, og på forkortelsesaktige betegnelser som Unix. Søker du på assembler, får du ei liste med forklaringer til alle forkortelser som har med assembler å gjøre.

Forklaringene kan være forsynt med pekere. Slår du opp VM, får du begge forklaringene. Virtual machine peker på IBM, virtual memory på OSF. Klikker du på IBM får du en 89 kB stor liste som forklarer alle IBM-verdenens forkortelser. Disse er igjen forsynt med egne pekere, f.eks. peker BART på OS/2. Det blir som å hoppe fra flak til flak i en vårelv.

Skillet mellom eksakt og tilnærmet søking, samt pekerne, er de to viktigste fordelene Vera har framfor The WorldWideWeb Acronym and Abbreviation Server. For sikkerhets skyld har jeg bokmerket begge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.