– Verd flere hundre millioner

Statoil deler ut stor IT-avtale.

– Verd flere hundre millioner
Statoil har som intensjon å tildele en storkontrakt til Bouvet. På bildet ser vi Oseberg-feltet, en av Statoils viktigste pengemaskiner. Bilde: Øyvind Hagen/Statoil

IT-konsulentene i Bouvet kan gå en hyggelig helg i møte: Det børsnoterte selskapet kunne fredag melde at Statoil vil inngå en omfattende avtale.

Kontrakten er innenfor Business Process Service, og etter det digi.no kjenner til har det vært hard konkurranse om kontrakten. Flere av de store IT-selskapene har lagt inn sine tilbud i konkurransen hvor «premien» har vært arbeid for 30 til 40 konsulenter de neste fem årene. Kontraktsverdien er ikke oppgitt, men selskapet skriver i en børsmelding at den vil være verd flere hundre millioner kroner.

Bouvet-sjef Sverre Hurum har all grunn  til være fornøyd med at Statoil har som intensjon å gi selskapet han leder en storkontrakt. Den vil kunne sikre mellom 30 og 40 konsulenter jobb i opp til fem år.
Bouvet-sjef Sverre Hurum har all grunn til være fornøyd med at Statoil har som intensjon å gi selskapet han leder en storkontrakt. Den vil kunne sikre mellom 30 og 40 konsulenter jobb i opp til fem år. Bilde: Nicki Twang

– Hvis avtalen blir inngått, vil Bouvet få ansvaret for leveranser innenfor design og implementering av styrende dokumentasjon og løpende support av innhold og verktøy. Tjenestene skal leveres fra flere av Bouvets kontorsteder, hovedsakelig Stavanger, Bergen og Oslo, skriver selskapet i meldingen. Der leveransene skjer utenfor Norges grenser er det Accenture som står som underleverandør til Bouvet.

På Oslo Børs blir avtale-nyheten tatt i mot med et skuldertrekk. Selskapets aksjer noteres til 70 kroner, en oppgang på magre 0,4 prosent fra samme nivå onsdag. Dette priser selskapet, som har rundt 900 ansatte, til 717 millioner kroner. Det har imidlertid knapt blitt omsatt aksjer i selskapet.

    Les også: