RESULTATERFINANS

Verden største Internett-konsulenter marsjerer nedover

MarchFIRST er verdens største Internett-konsulentselskap. Men aksjekursen er denne uken halvert og selskapet trenger nærmere en halv milliard kroner innen året er omme.

Sigvald Sveinbjørnsson
23. nov. 2000 - 04:45

Det er hardt i konsulentbransjen for tiden. Aksjekursene til Internett-konsulentene har rast til bunnivå og kassen blir slankere og slankere.

Så langt denne uken har verdens største konsulentselskap, marchFIRST, fått gjennomgå. Aksjekursen er nærmest halvert på få dager.

På fredag var selskapet notert på Nasdaq til en kurs på 3,88 dollar, mens den i skrivende stund er notert til 1,75 dollar. Fallet har skjedd på høyt volum. For tre måneder siden var kursen 17,38 dollar.

Aksjeraset har delvis vært initiert av at selskapet varslet markedet om at de trengte 50 millioner dollar innen slutten av året, noe som utgjør om lag en halv milliard norske kroner.

En talskvinne for selskapet har uttalt at dette skal dekke selskapets kortsiktige kapitalbehov. Dette har skremt vettet av investorene, som den siste uken har solgt unna aksjer i selskapet for harde livet.

For ikke lenge siden meldte selskapet at hele 1 000 av de 10.000 ansatte ville bli sagt opp.

Les mer om oppsigelsene:MarchFIRST kvitter seg med tusen personer

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.