Verdens best betalte toppsjef

Steve Jobs og Jerry Yang nøyer seg med en årslønn på 1 dollar. Det gjør ikke alle IT-toppene.

Amerikanske toppledere kan få utbetalte enorme lønnspakker.
Amerikanske toppledere kan få utbetalte enorme lønnspakker.

Steve Jobs og Jerry Yang nøyer seg med en årslønn på 1 dollar. Det gjør ikke alle IT-toppene.

Topplederlønninger er en rød klut for mange, og kanskje spesielt for fagforeninger. Norge er imidlertid et lite land, og selv om mange synes toppledernes lønninger er for høye her, så blekner de sammenlignet med verdens best betalte toppledere.

Larry Ellison har en formue på cirka 25 milliarder dollar, ifølge Associated Press. Det gjør ham til en av verdens rikeste mennesker, men det er ikke nok.

I følge Associated Press så vil er han også verdens best betalte toppsjef, etter å ha fått en total lønnspakke fra Oracle som er verdsatt til 84,6 millioner dollar. Dette kommer i tillegg til hva han eventuelt vil tjene dersom aksjekursen til selskapet hans stiger.

Det var forøvrig ikke langt bak til nestemann på listen. John Thain, sjef for finansselskapet Merril Lynch fikk en total lønnspakke på 83,1 millioner dollar.

Lønnspakkene inkluderer lønn, bonus, frynsegoder og opsjoner.

Mesteparten av Ellisons gigantlønn kom fra opsjoner. De ble verdsatt til hele 71,2 millioner dollar i Associated Press' regnestykke.

Toppledere i IT-bransjen dominerer ikke topplisten over verdens best betalte sjefer. Ofte ledes selskapene av gründerne, og fordi de eier så stor andel av selskapet, nøyer de seg ofte med moderate lønninger. For eksempel har både Apple-sjef Steve Jobs og Yahoo-sjef Jerry Yang en årslønn på 1 dollar.

Ellison har ledet i Oracle i 31 år, og skal ikke ha noen planer om å trappe ned. Selv om han har investert i andre selskaper, så er mesteparten av formuen hans knyttet opp mot programvareselskapet Oracle.

    Les også:

Til toppen