TELEKOM

Verdens første 4G-netbook

- Men prisen blir saftig.

Rask og liten: Samsung N150 er nå tilgjengelig med innebygget 4G mobilt bredbånd som opsjon.
Rask og liten: Samsung N150 er nå tilgjengelig med innebygget 4G mobilt bredbånd som opsjon.
16. feb. 2010 - 10:46

Samsung lanserer i dag verdens første netbook med superraskt 4G-mobilt bredbånd innebygget. Det skjer under mobilkonferansen Mobile World Congress i Barcelona.

Netcom lanserte sitt 4G-nettverk i Oslo rett før nyttår. Så langt har kundene fått med et eget USB-modem med LTE-teknologi (Long Term Evolution) for tilgang til det nye mobilnettet.

Dette modemet er bygget av nettopp Samsung. Nå melder den koreanske teknogigiganten at de har bygget sin LTE-mobilbrikke inn i en av deres ultraportable bærbare, nærmere bestemt netbook-modellen N150.

N150 ble lansert tidligere i år under CES-messen i Las Vegas, og selges allerede med 3G og mobilt bredbånd.

På forespørsel kan denne nå leveres med 4G. Det melder Samsung.

Produktet vises i dag frem i Barcelona, og for anledningen har selskapet bygget et fullt fungerende LTE-nett i messeområdet.

N150 har Intels nye brikkesett for netbooks, samt den nye Atom-prosessoren N450. Skjermen er 10,1 tommer og oppgitt batteritid er på inntil 8,5 timer.

De øvrige egenskapene er som med netbooks flest. Blant annet han den tre USB-utganger, innebygget webkamera, mikrofon samt utgang for høretelefoner. Modellen finnes i fargene hvit, svart og rosa. Oppgitt vekt er 1,24 kg og høyden 26,7 millimeter.

- Vi er klare for å levere N150 med innebygget 4G allerede nå, og vil kunne levere til norske kunder i løpet av kort tid. Det er opp til forhandlere, sier Erik Johannesson, nordisk pr-sjef i Samsung til digi.no.

N150 har med 3G en veiledende pris på rundt 2800 kroner. Hva prisen blir med 4G er ennå uklart, ifølge Johannesson, men han varsler et kraftig prispåslag med støtte for det raskeste mobilnettet.

- Prisen med 4G kommer til å betydelig høyere, sier Samsung-representanten.

Det er i første rekke vekt og pris som har gjort netbooks til allemannseie de siste par årene. Med et betydelig prispåslag kan N150 med 4G prise seg ut av markedet.

Kanskje vil produktet derfor være aktuelt å selge subsidiert av Netcom?

Netcom sier til digi.no at Samsung sin nye 4G-netbook virker interessant.

- Ikke minst er det veldig spennende at det nå begynner å komme egne terminaler med 4G innebygget, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus.

Netcom ikke er fremmed for å selge 4G-netbooks subsidiert, ifølge Vederhus, men han understreker at de må få tid til å prate med Samsung og eventuelle andre leverandører av slike produkter først.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.