Verdens første elektroniske chip-børs lansert

Det finnes en børs for det meste. I Chicago er det børser for futures, opsjoner, grisemager, kyr, appelsiner og sau. I New York kan du handle aksjer, og i Edinburgh kan bedrifter fra nå av handle elektroniske komponenter.

The Virtual Component Exchange (VCE) lanserte i går verdens første internettbaserte trading-system for hi-tech komponenter i Edinburgh.

VCE muliggjør selskaper til å kjøpe og selge, i regulerte former, såkalt "semiconductor intellectual property (SIP)". Flere store selskaper (Hitachi, Motorola, Toshiba blant annet) har vært delaktige i utformingen av B2B-markedsplassen for å definere standarder for kjøp og salg, ifølge en pressemelding. Markedsplassen er ment å redusere tidkrevende forhandlinger og kontraktskriving, som er oppgitt til å være de største flaskehalsene for videre vekst i markedet.

VCE gir brukerne, enten du er selger eller kjøper, tilgang til å sammenligne forskjellige virtuelle komponenter, heter det i pressemeldingen.

Andy Travers, sjef i VCE, sier at "intellektuell eiendom" er svært vanskelig å kjøpe og selge:

- Hva vi har gjort er å sette opp et regulert miljø på samme vis som en markedsplass eller børs. I dette miljøet har vi forholdsvis komplekse verktøy som kjøperne og selgerne kan nyttiggjøre for å fremskynde transaksjonsprosessen. Her kan mindre selskaper raskt komme i kontakt med mye større selskaper.

Til toppen