Verdens første gjennomsiktige harddisk

Western Digital har lansert en harddisk for alle «casemoddere», en Raptor X-modell med gjennomsiktig deksel.

Western Digital har lansert en harddisk for alle «casemoddere», en Raptor X-modell med gjennomsiktig deksel.

En del ekstreme PC-byggere legger svært mye vekt på utseendet til PC-en. Det kan dreie seg om alt fra montering av enkle neonlys til egendesign av kabinetter.

Harddisker beregnet for montering internt i en PC, har sjelden et særlig spennende utseende, noe som gjør det lite aktuelt å framheve disse i et slikt system.

Western Digitals Raptor-serie er et unntak. Disse er beregnet for de mest krevende brukerne, og kan skilte med et mer forseggjort design og en del ekstra ytelse under skallet.

I dag gikk Western Digital et skritt videre og har lansert Raptor X, en variant av Raptor med gjennomsiktig topp. Dette betyr at brukeren kan se de bevegelige delene inne i harddisken mens den arbeider.

Det å finne et materiale som både er gjennomsiktig og som tåler belastningen og varmen fra en såpass raskt harddisk, var ifølge Western Digital alt annet enn enkelt. Selskapet endte opp med en spesiell type krystallinsk polykarbonat for linsen, samt en laminert ramme som er i stand til å slippe elektrostatiske ladninger gjennom seg.

Raptor-serien er ikke harddisken for de med ekstreme lagringsbehov, men for de som vil ha rask tilgang til filene. Lagringskapasiten er på maksimalt 150 GB, noe også Raptor X leveres med. Omdreiningshastigheten er derimot på 10.000 rpm, mens det normale for PC-harddisker er 7200. Dette gir både kortere søketid (gjennomsnittlig 4,6 millisekunder ved lesing) og raskere overføringshastighet (72 MB/s vedvarende fra buffer til disk). Harddisken er forøvrig utstyrt med 16 MB cacheminne og Serial ATA-grensesnitt.

Raptor X med 150 GB lagringskapasitet vil bli tilgjengelig dette kvartet til en pris på omtrent 350 dollar. En tilsvarende Raptor-harddisk som ikke er gjennomsiktig, er allerede tilgjengelig til 299 dollar.

Nå blir utfordringen for de mest entusiastiske PC-byggerne å finne kabinetter som ikke lenger skjuler harddisken, men som derimot gjør harddiskene klart synlige. Western Digital sertifiserer kabinetter for bruk sammen med Raptor X, blant annet dette fra C3:

Mer informasjon om Raptor X har Western Digital publisert på et eget nettsted.

Til toppen