Verdens første nett-kjendis skal på turné

Mahir "I kiss you" Cagri skal nå ut på sponsa tur. Tyrkeren har blitt en kultfigur blant nettsurfere etter at hans noe spesielle hjemmeside har gått verden over som en farsott.

Mahir "I kiss you" Cagri skal nå ut på sponsa tur. Tyrkeren har blitt en kultfigur blant nettsurfere etter at hans noe spesielle hjemmeside har gått verden over som en farsott.

I New York Post kalles tyrkeren Mahir Cagri verdens første ordentlige nettkjendis. Berømmelsen nådde ham etter at hans hjemmesider fikk kult-status blant verdens nettbrukere.

Nå sier Mahir nei takk til både film- og bok-folk som ønsker å formidle hans livshistorie. "I have interesting stories", sier den tyrkiske frilansjournalisten som allerede har opptrådt i flere TV-programmer.

Mahir er kjent for å invitere alle han møter til å besøke ham i Tyrkia. "Everybody loves me. I am warm, friendly, funny" sier han.

Iført blå olabukser, en brun ulljakke, pologenser og solbriller, sier Mahir, som nå har fått ansatt to egne PR-folk, at berømmelsen ikke har forandret ham.

Men berømmelsen har visstnok forandret hans venner.

- Vennene mine viser meg mer respekt nå. Jeg liker det ikke, jeg vil at de skal være slik de var. Jeg ønsker ikke den avstanden som ekstra respekt bringer med seg, jeg vil være nær dem, sier Mahir til NY Post.

Nylig var nettkjendisen på "Man on the Moon"-premiére i Los Angeles, men han klødde etter å forlate selskapet; han ville heller sjekke e-posten sin enn å henge rundt med Hollywood-stjerner.

Og Mahir har ikke engang blitt nettkjendis av egen fri vilje. Tyrkerens i utgangspunktet ordinære hjemmeside fikk besøk av en hacker (noen digi.no-lesere vil kalle vedkommende en cracker, red. anm), og Mahir har i hvert fall nok selvironi til å sole seg i berømmelsens glans.

Setningen "I like sex" og at Mahir liker å fotografere pene nakenmodeller, ble også skrevet inn av en hacker. Hackeren forandret deretter hjemmesidens adresse og sendte en e-post til femti venner. Det var alt som skulle til for at hjemmesiden ble en farsott.

En dag i november våknet Mahir opp til en ubeskrivelig mengde telefoner og e-postmeldinger, og før han visste ordet av det var han Izmirs mest populære mann.

Det er nettselskapet eTour som sponser Mahirs rundreise i Amerika. Jim Lanzone, en av eTour-gründerne, kaller ham Mr. Cool.

Lanzone sier at Mahir vet hvordan han skal opptre som kjendis, og at han er fantastisk mot alle han møter. - Selv om man gjør narr av hjemmesidene hans, er han en fryd å møte i virkeligheten. Som han sier om seg selv; varm og morsom.

Les mer om Mahirs hjemmeside her:


I like sex

Til toppen