Verdens ivrigste pirater arrestert

Verdens verste programvare-pirater ble sporet opp, takket være deres egne kunder.

Verdens ivrigste pirater arrestert

En gruppe arresterte kinesiske pirater har trolig vært de ivrigste i verden: Microsoft hevder den nå arresterte gruppen har solgt programvare som har en butikkverdi på over hele 2 milliarder dollar - 11 milliarder norske kroner.

Kinesiske politi i Shenzhen skal ha arrestert 25 mennesker som deltok i produksjonen og distribusjonen som åpenbart har forsynt deler av det kinesiske og asiatiske markedet med piratkopiert Windows og Office-DVDer. Piratgruppen skal ha spredd sine produkter til hele 27 land.

Microsoft forteller til amerikanske medier at det var deres noe omstridte Windows Genuine Advantage-valideringsverktøy som førte dem på sporet. Verktøyet sjekker om Windows-lisensen er ekte hvis man forsøker å laste ned mye av de tilleggsprogrammene Microsoft tilbyr gratis på sine nettsider.

Brukere som trodde de hadde kjøpt ekte lisenser klaget så til Microsoft når de ikke fikk lastet ned og Microsoft fikk på denne måten satt i gang sin etterforskning sammen med kinensisk politi, forteller selskapet.

Da politiet raidet anlegget til piratene i Shenzhen, beslagla de et lager med ferdige DVDer som ville hatt en butikkpris på 2,8 milliarder kroner.

Les mer om: