- Verdens kjappeste database

30 ganger kjappere enn MySQL, hevder de.

- Verdens kjappeste database
MemSQL hevder de har laget verdens kjappeste relasjonsdatabase. Bilde:

Amerikanske MemSQL lanserte i forrige uke sitt første produkt, etter nærmere et års utviklingsarbeid.

Produktet hevdes å være 30 ganger raskere enn konvensjonelle diskbaserte relasjonsdatabaser og samtidig kompatibel med MySQL.

Du beholder fordelene med standardisert SQL men med hastigheten til NoSQL, skriver selskapet i en pressemelding.

Hemmeligheten bak ytelsesløftet oppgis å være en kombinasjon av datahåndtering i minne, samt at SQL-spørringene oversettes til C++-kode automatisk. Dette skal gi den fordelen at løsningen unngår bruk av en tregere SQL-parser.

De to gründerne Eric Frenkiel og Nikita Shamgunov har begge fartstid fra Facebook databaseeksperter. Det skal delvis være innsikt fra og teknikker brukt av Facebook som danner grunnlaget for MemSQL.

I tillegg har Shamgunov seks års erfaring som databaseingeniør i Microsoft, der han jobbet med SQL og fikk innvilget flere patenter på området, ifølge TechCrunch.

Investormiljøet i Silicon Valley har tydeligvis tro på prosjektet. Gjennom en første emisjonsrunde har de allerede sprøytet inn 5 millioner dollar.

Selskapet har lagt ut en videosnutt hvor en simulering demonstrerer ytelsesforbedringene som kan oppnås sammenlignet med MySQL.

MemSQL kjører på 64-biters Linux og støtter de mest kjente distribusjonene. Produktet oppgis å være best egnet for maskiner med flerkjerneprosessor og minst åtte gigabyte RAM.

En utviklerversjon kan lastes ned og benyttes gratis, men denne er oppad begrenset til 10 gigabyte kapasitet. Det tilbys også en prøveutgave med ubegrenset lagring, men denne er tidsbegrenset til en måneds bruk.

Stress-simuleringen som benyttes i videoklippet kan lastes ned fra Github, for de som ønsker å etterprøve påstandene om at dette er verdens raskeste relasjonsdatabase.