Verdens mest irriterende artikkel

Vi hadde ambisjoner om å lage verdens mest irriterende artikkel. Her er resultatet. Denne artikkelen tør dessuten påstås å være alle IT-sjefers drøm å lese.

Vi hadde ambisjoner om å lage verdens mest irriterende artikkel. Her er resultatet. Denne artikkelen tør dessuten påstås å være alle IT-sjefers drøm å lese.

Therese: Skulle ikke vi lage verdens mest irriterende artikkel'a?

Per Christian: (rendrer febrilsk for å rekke deadline) Eh. Jo. Men jeg vet ikke om jeg rekker det denne måneden...
Therese: Du rekker det vel neppe i det hele tatt - du skal jo på ferie til andre siden av jorden... Jeg synes i det minste vi kan chatte litt om hvordan verdens mest irriterende artikkel skulle blitt, dersom vi hadde rukket å skrive den, slik at leserne på en måte kan se hva de går glipp av...
PC: Den skulle inneholdt mye, den artikkelen. Den skulle blinket og vært spekket med flash-bannere, teksten skulle vært litt utydelig, den skulle beveget litt på seg slik at ingen greide å lese artikkelen uten å få vondt i øynene og hodet...
Therese: Og så skulle vi hatt lyd på den. Mange mobilringetoner som ble avspilt ustanselig, helst den med Final Countdown, sånn som den reklamen for SOL da de introduserte gratis ringelyder, husker du? Og så, og så....
PC: Ivrig nå? Slapp'a, woman. Men vi skulle hatt et bilde av en naken dame, og når man trykket på damen, så skulle hele siden begynne å blinke i svart og hvitt, før browseren kræsjet. Også sånn irriterende DHTML-skit eller hva det er -- sånne snøfnugg eller en nisse som hopper rundt på skjermen eller...
Therese: Og så skulle vi hatt den annonsen vi fikk så mye nerdepepper for..vi hadde den på digi for lenge siden, en gul Post-It lapp som liksom kom frem midt på skjermen, over all skriften og all ting, og så datt den sakte ned etter noen sekunder. Det var en Microsoft-reklame. Utrolig irriterende. Nå er den ikke å oppdrive noe sted. Hva synes du er mest irriterende, bortsett fra grelle farger, Pekka?
PC: (Legger vekk all teknologi, for dette temaet fenger..) Vi kunne hatt mange fakta-feil og mange skrivefeil i artikkelen. For eksempel feil info om diverse batterier. Lithium-ion og kvikksølv i vill forvirring. Nerdene ville mailbomba oss sønder og sammen.
Therese: Dessuten må artikkelen ta usedvanlig lang tid å laste ned. Sånn som digi var før, da man fikk grå hår og kald kaffe før artikkelen kom til syne på skjermen. Åååhh.....!
PC: Hva da?
Therese: Jeg holdt nesten på å glemme det ultimate irritasjonsmomentet - Mother Irritating - nemlig pop-ups. Pop-up-vinduer som popper opp i et forrykende tempo, helt ustoppelig, pop, pop, pop, pop, pop...helt til maskinen kneler. Én kan være funksjonelt. To er hodepine. Tre og oppover - trekk for gardinene eller prøv å stappe inn mer internminne paralellt med at du fortvilet forsøker å klikke vekk de hersens vinduene.
PC: Hepp. Og så frames! Dritirriterende med nettsteder som ikke har tatt hensyn til at andre kanskje har lyst til å linke opp enkeltsider på siten. Noen gjør det rent bevisst fordi de ikke vil at folk skal kunne klikke seg inn på undersider uten å gå inn via hovedsiden. Det er bare for disse fettskallene å lage et godt navigasjonssystem på HVER side av siten. Men det gidder de selvsagt ikke. Fordi de ikke kan noe som helst.
Therese: Hva med folk som stapper sidene fulle av grovhackede javascripts bare for å vise resten av verden at de også kan ha 'kule' effekter på siden sin. I neste sekund viser de også at de driter i hva slags nettleser du sitter på i det scriptet stopper visningen av siden på grunn av 10 i 56. potens antall feilmeldinger som popper opp på skjermen.
PC: Ja -- og applets, som kanskje er mer iriterende. Det er veldig sjelden vi andre har behov for å vente fem minutter på at en applett skal gidde å dukke opp i nettleseren for at vi skal kunne få se at linken vi peker på skifter fra grønt til signalorange. Etter de fem minuttene ender det forresten ofte med at det krasjer nettleseren eller rett og slett ikke funker. Fy faan. Stort sett blir dette det samme som når du slepper 12-årige gutter inn på Clas Ohlson med 1.000 spenn i lomma - ikke et pent syn.
Therese: He he. Hva med bildebakgrunn? Tenk deg et enormt bilde av yndlingshamsteren som bakgrunnsbilde... Det er fint for den som har laget siden - antagelig fordi den personen ikke hadde noe problem med nedlastingen av 500kb grafikk over sin nye forbindelse fra bredbåndsfabrikereren...Og så er det jo så lett å lese den sorte teksten idet den glir over hamsterens pelsparti som - javisst! - akkurat der går over i sort...


Til toppen