Verdens minste harddisk blir større

Hitachi annonserte mandag at selskapet planlegger en ny utgave av selskapets MicroDrive med fire ganger så stor lagringskapasitet

Hitachi annonserte mandag at selskapet planlegger en ny utgave av selskapets MicroDrive med fire ganger så stor lagringskapasitet

Harddisken HGST MicroDrive
Harddisken HGST MicroDrive.

Hitachi Global Storage Technologies vil til høsten komme med en 1 tommer bred harddisk med lagringskapasitet på 4 GB. Dette vil bli en utvidelse av produktserien MicroDrive som i dag finnes i størrelser opp til 1 GB. Ifølge selskapet er dette verdens minste harddisker når det gjelder fysisk størrelse.

Ifølge Hitachi vil den nye enheten benytte svært små komponenter, inkludert et nytt lesehode som er halvparten så stort som forgjengeren og som reduserer avstanden mellom lesehodet og lagringsskiven med 40 prosent. Selskapet sammenligner dette med å fly en Boeing 747 én millimeter over jordoverflaten. Hele lesehodet skal være på størrelse med et korn bordsalt.

Lagringskapasiteten per kvadrattomme skal være på mer enn 60 milliarders bits, og dataoverføringshastigheten vil forbedres ned 50 prosent i forhold til de nåværende modellene.

Den nye harddisken vil bli designet etter CompactFlash Type II-standarden og vil typisk brukes i enheter som MP3-spillere og digitale kameraer.

Til toppen