JUSS OG SAMFUNN

Verdens minste harddisk

FOR 15 ÅR SIDEN: Svak PC-vekst, lynraske Seagate-disker og kabelsurf som gir gåsehud.

Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden.
Hver uke samler vi noen av de viktigste nyhetene fra digi.no - for 15 år siden. Bilde: Per Ervland
4. nov. 2011 - 12:33

I anledning 15-års jubileet til digi.no åpner vi våre arkiver. Hver fredag ettermiddag ut året vil vi presentere noen av nyhetene som preget nyhetsbildet i digi.nos univers for nettopp 15 år siden.

Klikk på titlene for å lese hele saken fra vårt arkiv:

Svak PC-vekst i Europa
London-baserte Context melder at det vesteuropeiske PC-salget vokste med 8,3 prosent i 3. kvartal til 3,369 millioner enheter. I årets første ni måneder vokste PC-salget med 10,1 prosent, og det ventes at det blir solgt totalt 16,5 millioner PCer i 96 mot 14,47 millioner i 95 i Vesteuropa.

Lynraske disker fra Seagate
Seagate Tecnology Group i USA lanserte mandag Cheetah 9,1GB og Cheetah 4,55GB, databransjens raskeste disker med rotasjonshastighet på 10.000 omdreininger pr. minutt. Diskene støtter UltraSCSI og Fiber Channel Arbitrary Loop og har en datoverføringshastighet på utrolige 15 MB/s.

Kabelsurf gav gåsehud
digi:media fikk et blikk inn i framtiden på en pressekonferanse i Oslo i dag. Det vi så gav oss gåsehud. Vi snakker om Internett via kabelnett fra Janco og Schibsted Nett. Uansett hva de vil ha oss til å tro, så er det derimot framtiden vi snakker om. Og den ligger lenger unna enn første november.

Japansk super-Internett
Det japanske telemonopolet NTT vil etablere et japansk nett innen år 2005, som vil gjøre tilknytningen til Internett 400 ganger raskere enn i dag.

Liten og lett fra Store Blå
IBM introduserte idag verdens minste og letteste harddisk for bærbare maskiner. Disken er 2,5 tommer bred, 9,5 mm i profil, og holder 1,6 GB med data.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.