Verdens minste nettleser

STNC Enterprises lanserte nylig en nettleser for å gi tilgang til verdensveven ved hjelp av mobiltelefoner. Men det er lite trolig at den vil bli brukt til ordinær nettsurfing.

HitchHiker, som nettleseren heter, må installeres av mobiltelefonprodusenten allerede under produksjonen, men produktet skal kunne brukes sammen med alle telefoner som er kompatible med GSM-standarden. Programvaren inkluderer en nettleser og en TCP/IP-stakk for å få tilgang til Internett.

HitchHiker krever 250 kB ROM og 150 kB RAM for å fungere, og er ifølge STNC den minste nettleseren som er tilgjengelig på markedet.

Størrelsen på skjermene på dagens mobiltelefoner er relativt små, og prisen for å ringe er fortsatt temmelig mye høyere enn med fasttelefon, så det er lite trolig at noen vil bruke HitchHiker til vanlig nettsurfing.

Amy Mokady, markedssjef for STNC, sier til TechWeb at programvaren mest sannsynlig vil brukes av mobiltelefonoperatører for å tilby skreddersydde informasjonstjenester.

En rekke personsøker- og mobiltelefonoperatører tilbyr allerede brukertilpasset informasjon, for eksempel sportsresultater, som en tjeneste til sine kunder.

- HitchHiker gjør at brukeren nå også kan skrive inn data, forteller Mokady. Dette vil gjøre det mulig bruke Web-serveren man er tilknyttet som lagringsplass for informasjon man skriver inn på telefonen.

Til toppen