BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens minste NMT 450

Den snakker ditt språk, har inntil fem dagers standby og inntil 4½ timers taletid: Mandag introduserte Nokia sin nye analoge NMT 450 mobiltelefon, modell 550, på markedet.

Øystein Kvistad
29. sep. 1997 - 17:51

"Den minste og letteste telefonen for NMT 450-nettet", er slagordet for den nye telefonen fra de tusen sjøers land. Så hvor liten er den egentlig?

Med det letteste litium-ione-batteriet (400 mAh) får telefonen en vekt på 182 gram (ytre mål 138 x 47 x 24 millimeter) som gir en standbytid på 27 timer og effektiv taletid på mellom 25 og 60 minutter, avhengig av antallet samtaler og trafikkforhold.

Telefonen leveres med et nikkelmetallhydridbatteri (550 mAh) som standard - et batteri som gir en standbytid på 42 timer og taletid på mellom 30 og 80 minutter. De samme batteriet leveres også i "vibratorversjon".

Det største batteriet (1500 mAh) er også et litium-ione-batteri og gir en taletid på mellom to til 4,5 timer og respektable 125 timer standby.

Blant de nye egenskapene til Nokia 450 kan nevnes 12 ulike ringetoner, 24 ulike menyspråk og et stort grafisk display med tre valgfrie fontstørrelser (kan vise inntil tre navn samtidig fra telefonlista). Du kan lagre inntil 97 navn og telefonnumre i den elektroniske telefonkatalogen.

Telefonen støtter ellers det som finnes av (nettverksavhengige) muligheter i NMT 450 Plus-standarden, slikt som korte tekstmeldinger (SMS), sanntidsklokke, alarm, calling line-ID og muligheten til å bruke det internasjonale prefikset + når en lagrer numre i telefonminnet. Med PCMCIA-kort får du også faksfunksjoner med i telefonen.

Tekniske spesifikasjoner, Nokia 550 (utdrag):

- Vekt med lettbatteri: 182 gram

- Dimensjoner: 138 x 47 x 24 mm

- Minne for ti siste slåtte numre

- Ring-på-nytt-knapp (sist slåtte nummer)

- DTMT tastetoner

- Alarmklokke

- Nedtellingsur

- Programmerbare brukerrestriksjoner (sikkerhetsfunksjon)

- 24 menyspråk

- Øreplugg

- 12 ringetoner

- Telefonregister med inntil 97 navn/nummer

- Ringemuligheter - tone/vibrator/stille

- Automatisk svar på/av

- PCMCIA-grensesnitt

- Mulighet for ekstern antennetilknytning

- Bakgrunnsbelysning på/av

Nettverksavhengige tjenester:

- SMS

- Sanntidsur

- Internasjonalt ringeprefiks +

- Calling Line-ID

- Indikator for mottatt SMS og talepost

- SIS, sikkerhetskode før besvaring av samtale

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.