Verdens minste videokamera?

Marshall Electronics' Optical System divisjon har utviklet et full-farge videokamera på en enkel integrert krets.

Marshall Electronics' Optical System divisjon har utviklet et full-farge videokamera på en enkel integrert krets.

Den billige, kompakte enheten er ifølge CNET beregnet for applikasjoner som for eksempel sikkerhetskameraer, baby-overvåking, videotelefoner og mønstergjenkjenningssystemer.

Hele brikken, inkludert CMOS-brikken og linsen, passer på et 4 x 4 cm elektronisk kort. Mindre utgaver kan bli produsert for spesielle, skreddersydde applikasjoner.

Kameraet skal slippes på markedet i september.

Dataene fra kameraet kan vises direkte på enhver tv eller video-monitor, uten behov for ekstra elektronikk. Brikken støtter signaler for tv-standardene NTSC og S-Video, samt RGB og YUV videostandardene som er vanlige i dataindustrien. En PAL-utgave ventes i løpet av oktober i år.

Maksimal oppløsning er 352 x 240 piksler.

Brukerne kan kontrollere kameraets bildesensor, inkludert automatisk hvitbalanse, fargemetning, nyanser (hue), lysstyrke, kontrast og gammakorrigering.

Ifølge Marshall Electronics kan man bruke kameraet opptil 35 timer i strekk med et 9 volts lithiumbatteri og 24 timer med et alkalisk batteri.

Kameraet kan leveres med en rekke ulike linser. Med en 6.5 mm linse med fester, begynner prisen på 51 dollar.

Marshall tilbyr også et evalueringssett for designere som ønsker å utvikle en prototype ved å bruke sitt eget kretssystem som grensesnitt.

Til toppen