BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens raskeste CPU fra Samsung

Basert på Digitals Alpha-teknologi, har Samsung Electronics utviklet en prosessor som kan være den raskeste på markedet. Prosessoren kommer i salg andre halvår i 1998.

Jens Kanden
31. okt. 1997 - 13:40

Prosessoren er bygget rundt Digitals Alpha-arkitektur som Samsung lisensierer fra Digital Equipment. Med en forventet klokkefrekvens på 700 MHz og 64-biters arkitektur er prosessoren kanskje den raskeste på markedet. Digitals raskeste Alpha-prosessorer på markedet har klokkefrekvens opp til 600 MHz, men selskapet ventes å øke frekvensen i de månedene fremover. I henhold til NEWS.COM som henviser til Nikkei Business Publications kommer Samsung-prosessoren på markedet i løpet av andre halvdel 1998.

Prosessoren til Samsung er bygget rundt 0,25 mikron-teknologi og vil inneholde utrolige 15 millioner transistorer.

Digitals Alpha-teknologi er blant verdens raskeste og brukes typiske i selskapets NT-servere. Digital er som tidligere rapportert i ferd med å selge produksjonen av Alpha til Intel, og de to selskapene skal samarbeide om å utvikle neste generasjons prosessorer. Digital skal blant annet bistå Intel med utviklingen av Intels 64-biters Merced-prosessor, mens Intel vil produsere Alpha-prosessorer for Digital.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.