Verdens største IT-forlag relanserer på Internett

Moderselskapet til Computerworld og PC World, IDG, skal satse hardere på nettet i Norge. Planen er å lansere en ny portal for IT-informasjon i mai i år.

IDG Norge er i full gang med å etablere en ny Internett-portal med IT-informasjon. Dette bekrefter administrerende direktør Morten Hansen i IDG, overfor digitoday.no.

Hansen sier at Computerworld fremdeles kommer til å være på nettet som i dag, sammen med PC World og flere av forlagets andre publikasjoner. Nysatsingen, som ikke har fått et navn ennå, skal gjøre det enkelt for brukeren å finne frem til IT-informasjon på nettet.


- Vi er interessert i å tilfredsstille informasjonsbehovet omkring IT, sier Hansen til digitoday.no og forklarer at dette er intensjonen til den nye nettjenesten.

Hansen holder en knapp på at den nye tjenesten vil bli hetende ITworld.no. Dette er det samme domenet som IDG har samlet seg under i USA, og som skal samle hele informasjonvirksomheten til det store forlagskonsernet.


- Dette skal være et naturlig nettsted for de som vil finne informasjon om IT, enten dette er nybegynnere eller profesjonelle. Det er der man skal gå for å informasjon om nye IT-bøker, kongresser og messer, nyheter og mye mer, sier Hansen.

Direktøren medgir at IDG i Norge ikke akkurat har vært foregangsfigur hva gjelder satsing på nettet.

- Vi har ikke vært de friskeste på nettet, og det har noe med at det har vært kommersielt tungt på nettet. Men når Internett-markedet setter seg skal vi inn, sier Hansen.

- Men fokuset vårt har vært print, hvor vi har hatt stor fremgang de siste årene.

IDG-sjefen sier til digitoday.no at de tenker pragmatisk på sin nye nettjeneste, og at det ikke kommer til å bli noe "nytt Scandinavia Online."

På fredag ble det kjent at Roar Nerdal, mangeårig redaktør i ComputerWorld slutter. Men Hansen sier at redaktøravgangen ikke er dramatisk. Planen var at Nerdal skulle fratre den gangen avisen gikk over til to utgivelser i uken.
Det er enda ikke klart hvem som tar over redaktørstolen, men Hansen forteller at stillingen vil bli utlyst, først internt, deretter eksternt.


-Vi har ingen hast og har en meget god og stor stab, sier Hansen.

Til toppen