Verdens største piratring sprengt

27 personer er arrestert i det amerikanske myndigheter omtaler som "verdens største piratring". Det er funnet kopier av produkter fra Microsoft og Adobe til en verdi av "hundrevis av millioner dollar".

Ifølge nyhetsbyrået Reuters gjennomførte FBI, i samarbeid med lokale politimyndigheter, i forrige uke massearrestasjoner i California, Washington og Oregon. I alt 27 persone ble pågrepet og satt i forbindelse med lyssky operasjoner som ville ha påført Microsoft alene en tapt omsetning på hundrevis av millioner av dollar.

Microsoft-talsmann og piratjeger Rich LaManga sier til amerikanske medier at piratringen som er avslørt er "den største kriminelle sammensvergelse i programvareindustriens historie" - intet mindre - og omfatter distribusjon og salg av falsk og piratikopiert programvare.

Flere av de arresterte skal ha massekopiert utgaver av Microsoft-programvare som Office 2000 og Windows NT i Taiwan, for så å selge det som originale Microsoft-pakker i USA og andre steder i verden. Det samme skal forbryterligaen ha gjort med Adobe-programmer som Photoshop, Illustrator og Go-Live.

De arresterte må nå svare for anklager om hvitvasking av penger, brudd på copyright-bestemmelsene og formidling av piratkopiert materiale.

Til toppen