BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdens største piratring sprengt

27 personer er arrestert i det amerikanske myndigheter omtaler som "verdens største piratring". Det er funnet kopier av produkter fra Microsoft og Adobe til en verdi av "hundrevis av millioner dollar".

22. apr. 2002 - 18:57

Ifølge nyhetsbyrået Reuters gjennomførte FBI, i samarbeid med lokale politimyndigheter, i forrige uke massearrestasjoner i California, Washington og Oregon. I alt 27 persone ble pågrepet og satt i forbindelse med lyssky operasjoner som ville ha påført Microsoft alene en tapt omsetning på hundrevis av millioner av dollar.

Microsoft-talsmann og piratjeger Rich LaManga sier til amerikanske medier at piratringen som er avslørt er "den største kriminelle sammensvergelse i programvareindustriens historie" - intet mindre - og omfatter distribusjon og salg av falsk og piratikopiert programvare.

Flere av de arresterte skal ha massekopiert utgaver av Microsoft-programvare som Office 2000 og Windows NT i Taiwan, for så å selge det som originale Microsoft-pakker i USA og andre steder i verden. Det samme skal forbryterligaen ha gjort med Adobe-programmer som Photoshop, Illustrator og Go-Live.

De arresterte må nå svare for anklager om hvitvasking av penger, brudd på copyright-bestemmelsene og formidling av piratkopiert materiale.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.