BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdifulle brukere strømmer til Telefonkatalogen.no

Telenor har gjort et kupp med sin Internett-telefonkatalog. For alle må registrere seg, og det åpner muligheter for Telenor.

12. jan. 2001 - 11:51

Etter over et år med krangling med Datatilsynet pluss tekniske utfordringer, lanserte Telenor endelig en Internett-versjon av telefonkatalogen for privatpersoner. Men for å sikre seg mot misbruk og tapping, krever Datatilsynet at alle brukere som vil inn må registrere seg.

Tormod Hermansen gråt neppe - for registrerte brukere er langt mer verd enn anonyme. For Telenor får gjennom registreringsprosessen en ganske sikker identifisering - du må blant annet legge inn ditt personnummer.


Til tross for julestri, har hele 120.000 personer allerede registrert seg og oppdatert sine opplysninger med blant annet epost-adresse, forteller John Ivar Andresen, prosjektleder for Telefonkatalogen.no til digitoday.no. Dette har skjedd nesten uten noe markedsføringsbudsjett.

Tallene ville gjør alle andre norske Internett-selskaper grønne av misunnelse, tatt tid og antall i betraktning.

- Vi er svært fornøyd med responsen, sier Andersen.

Med en sikker registrering av brukere, har Telenor muligheter til å åpne tjenester som lar deres brukere sende og motta sikre dokumenter, penger og annet innhold fra hverandre. Brukerne kan også kobles til Doorstep, markedsplassen Telenor arbeider på sammen med DnB.

Telenor har dessuten jevnlig kontakt med sine kunder gjennom regningene de sender ut, noe som åpner for ytterligere sikring av de digitale identitetene.

Andersen vil ikke si noe om fremtidige planer, men er enig i at Telenfonkatalogen gir store muligheter. Han vil heller ikke utelukke noen planer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.