BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verdiras for Linux-komet

Et av USAs mest kjente selskap som produserer operativsystemet Linux, Red Hat, har hentet 2 milliarder kroner på børsen. Men selskapet hadde håpet på mye mer.

Frode Eriksen
8. feb. 2000 - 06:30

Red Hat tilbød markedet totalt 2,75 millioner aksjer i tillegg til at enkelte av selskapets aksjonærer solgte 1,25 millioner aksjer. De 4 millioner aksjene var i januar beregnet å kunne gi 124 dollar per aksje, men det var da. På få uker har verdien i selskapet rast til 95 dollar.

Dette skjedde dagen etter at et annet Linux-selskap, VA Linux kjøpte Andover.net for 60 millioner dollar i aksjer i eget selskap og kontanter. Dette skulle Red Hat egentlig ha vært med på. Andover.net er en nyhets og informasjonstjeneste som konsenterrer seg om Linux-sfæren og åpne kildekoder.

VA Linux har i likhet med Red Hat opplevd sterkt økende aksjepriser, og har nå altså så mye penger at selskapet likeså godt kjøper seg en egen nyhetstjeneste.

The Wall Street Journal siterer analytikere på at dette kan true Red Hats posisjon som i stor grad er bygget rundt forhåpninger rundt økt etterspørsel etter operativsystemet Linux.

Men Red Hat sitter likevel med et overskudd etter aksjeutvidelsen som skulle holde til ny arbeidskapital for blant annet geografisk ekspansjon og andre strategiske oppkjøp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.