BEDRIFTSTEKNOLOGI

Verimation falt 17 prosent

Aksjekursen på det svenske Verimation falt med 17 prosent på OTC-børsen i går, etter at det ble kjent at den varslede fusjonen med Norman Data var lagt på is.

Morten Øverbye
22. mai 1997 - 13:32

Gårsdagens sluttkurs for Verimation var 87 kroner. Dermed er selskapet kurset betydelig lavere enn da Norman Data i april la inn sitt bud på selskapet, skriver Dagens Industri.

Budet var den gang en aksje i Verimation mot en aksje i Norman Data, noe som innebar en overkurs på nærmere 20 prosent og verdsatte en aksje til 126 svenske kroner. Planene førte til en umiddelbar kursoppgang fra 105 til 111 kroner. Etter at det onsdag ble kjent at planene foreløpig er lagt på is, har altså kursen falt til et langt lavere nivå enn hva den lå på da budet ble gitt.

- Det har vært en altfor ambisiøs tidsplan. Prospektet skulle ha kommet nå, men det finnes viktige problemstillinger på eiersiden som ennå ikke er avklart. Det tar helt enkelt tid og det ligger ingen motsetninger bakom den nye tidsplanen. Det som har satt tidsplanen har vært at Norman skal bli notert på Oslo-børsen før sommeren, sier administrerende direktør Magnus Warbert i Verimation til Dagens Industri.

Warbert sier videre at det er grunn til å tro at det vil komme mer informasjon om fusjonen etter Verimations styremøte, som er satt til 13. juni. Han avviser likevel å sette en dato for når fusjonsplanene skal være klartlagt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.