VeriSign opprettholder Site Finder

I et brev til ICANN skriver Russell Lewis, visepresident i VeriSign, at selskapet ikke har noen umiddelbare planer om å stenge eller endre tjenesten.

I et brev til ICANN skriver Russell Lewis, visepresident i VeriSign, at selskapet ikke har noen umiddelbare planer om å stenge eller endre tjenesten.

Russell Lewis, administrerende visepresident i VeriSign, har sendt et brev til Paul Twomey, som er president og administrerende direktør i ICANN. Brevet er lagt ut på ICANNs nettsted.

I brevet forteller Lewis at VeriSign først satte i gang Site Finder etter flere måneders testing, og at selskapet kun fulgte i fotsporene til flere andre registre, som har gjort det samme med andre toppdomener, blant annet .cc. Men VeriSign er blitt voldsomt kritisert for Site Finder, ikke minst fordi tjenesten ble innført uten særlige forvarsler.

    Les også:

VeriSigns Site Finder-tjeneste leder alle nettleserbrukere som forsøker å få kontakt med -com- og .net-domene som ikke eksisterer, inn på en egen webside hos selskapet.

Videre i brevet forteller Lewis at VeriSign er interessert i objektiv, teknisk informasjon som ICANN måtte ha mottatt i forbindelse med Site Finder, og ønsker velkommet et samarbeid i forbindelse med gjennomgangen av slike data.

Men Lewis mener at før man har gått gjennom dataene, er det for tidlig å bestemme hva som eventuelt bør gjøres med tjenesten. Han lover dog at selskapet vil gjøre det som er nødvendig, etter at dataene er blitt analysert.

"Alt tyder på at brukerne, viktige medlemmer av internettsamfunnet vi alle tjener, nyter godt av den forbedrede webnavigasjonen som Site Finder tilbyr. Disse resultatene stemmer overens med de funnene vi har gjort i forbindelse med den omfattende forskningen vi har utført."

Ifølge News.com har nok en Internett-aktør, domeneregistraren Go Daddy Software, gått rettens vei for å få stoppet Site Finder. I forrige uke ble VeriSign saksøkt av selskapet bak søketjenesten Netster.com.

- VeriSign har kapret hele denne prosessen, sier Bob Parsons, president i Go Daddy, i en pressemelding.

- Når brukeren sendes til VeriSigns reklameside, blir selskapet betalt av annonsører når brukerne klikker på en lenke for å komme ut av siden. Ifølge tall fra VeriSign ventes det at inntektene fra dette annonsesalget vil bli på 150 millioner dollar i året, sier Parsons videre.

Etter at brevet fra Lewis ble publisert på ICANNs nettsted tirsdag, er en kritisk kommentar fra ICANNs Security and Stability Advisory Committee blitt publisert på nettstedet. Komiteen skal arrangere et offentlig møte i Washington, D.C., den 7. oktober og har bedt om at feedback og kommentarer sendes til e-postadressen secsac-comments@icann.org.

"VeriSigns endring ser ut til å ha svekket stabiliteten til Internett betydelig, ved å introdusere tvetydige og unøyaktige reaksjoner i DNS. Dette har ført til en stadig økende kjedereaksjon av tiltak og mottiltak som bidrar til videre ustabilitet", heter det i kommentaren.

"VeriSigns endringer har i vesentlig grad forstyrret et antall av de eksisterende tjenesten som avhenger av nøyaktig, stabil og pålitelig drift av domenenavnsystemet".

Til toppen