BEDRIFTSTEKNOLOGI

Veritabelt varsku for WAP

Mens korte tekstmeldinger på mobiltelefon (SMS) er blitt en kjempesuksess, sliter WAP med å få gjennomslag. Få av de som har forsøkt WAP vil gjøre det igjen, og fire av fem spurte sier de slett ikke vil kjøpe WAP-telefon, viser tall fra VI Research Technology.

Øystein Kvistad
22. mai 2001 - 17:28

2193 personer i Danmark (522 personer), Sverige (967) og Norge (704) er intervjuet i undersøkelsen, som baserer seg på web-intervju gjennomført i VI Research Technology's såkalte Nordic Internet Panel. Internett-panelet er etablert og vedlikeholdes i samarbeid med norske MMI Research og Temo AB i Sverige.

Ifølge undersøkelsen er det stor forskjell på landenes WAP-bruk. Dobbelt så mange nordmenn eier en WAP-telefon sammenliknet med i Sverige og Danmark. Samtidig svarer 81 prosent av nordmennene i undersøkelsen "nei!" på spørsmålet om de vil kjøpe en WAP-telefon neste gang. Tilsvarende svarer 76 prosent av danskene negativt på spørsmålet, mens 68 prosent av svenskene avviser at deres neste mobiltelefon blir en WAP-telefon.

Også i SMS-bruk ligger nordmennene i front. Nesten en tredel av de spurte svarer at de bruker SMS-tjenester en eller flere ganger hver dag, mens tilsvarende tall for Danmark og Sverige er henholdsvis 22 og 12 prosent. Det bør imidlertid poengteres at alle respondentene i undersøkelsen er over 15 år gamle, og det er en kjensgjering at SMS er svært populært blant personer under 15 år. SMS-bruken i den samlede populasjonen er derfor vesentlig høyere enn det undersøkelsen klarer å påvise.

Undersøkelsen viser også at danskene har den største penetrasjonen blant mobilbrukerne som sier at de benytter WAP-tjenester aktivt (59 prosent), men hele 52 prosent bruker WAP kun på ukesbasis. Og det er bare to prosent som sier at de bruker WAP daglig.

Norge har den største penetrasjonen av WAP-støttede terminaler, men hele 66 prosent av de norske WAP-eierne sier de aldri eller sjelden bruker WAP-tjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.