KORTNYTT

Veritas og IBM samarbeider om digital ID

Det Norske Veritas og IBM Norge har inngått en samarbeidsavtale innen digital signatur og elektronisk ID.

17. des. 2003 - 10:11

Det Norske Veritas og IBM Norge har inngått en samarbeidsavtale innen digital signatur og elektronisk ID. Fokusområdet vil være samtrafikk basert på validering av digitale signaturer og sertifikater i et norsk, nordisk og internasjonal perspektiv. På dette området ønsker DNV å videreføre og utvikle sin rolle som tiltrodd tredjepart.

– Vi ser betydelige muligheter for synergi i samarbeidet mellom DNV og IBM ved at selskapene er store, internasjonale tjenestetilbydere som utfyller hverandre, sier Konserndirektør Henrik O. Madsen i DNV Certification. Han sier at selskapene ut fra dette, og med sin kompetanse og teknologi, har gode forutsetninger for å løse de utfordringer som brukersteder i Norge, Norden og også resten av verden står overfor når det gjelder å håndtere ulike digitale signaturer og sertifikater i markedet.

– Ved siden av at DNV selv er et internasjonalt brukersted med egne behov for slike samtrafikktjenester, ser DNV også et markedsmessig behov for effektive, praktiske og tillitsmessige samtrafikkmekanismer. Vi ser at slike tjenester allerede er etterspurt i markedet, og DNV vil imøtekomme disse behovene gjennom et veltilpasset tjenestetilbud til brukerne av digitale signaturer og sertifikater, sier konserndirektør Henrik O. Madsen i DNV Certification.

Direktør Arthur Brunvoll i IBM Global Services sier at IBM i mai 2003 tilegnet seg løsninger på dette området ved å overta kompetanse og teknologi fra selskapene PKI Consulting Services AS og Validsign AS.

– Vi mener avtalen med Det Norske Veritas er et sterkt signal til markedet og en bekreftelse på at IBM har posisjonert seg som en attraktiv samarbeidspartner på PKI-omådet (Public Key Infrastructure). Vi tilbyr en mellomvare-løsning som integrerer ulike sertifikatløsninger, forenkler arbeidet, reduserer kostnadene og gjør PKI-teknologien lettere tilgjengelig for verdiøking av tjenester, sier Brunvoll.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.