Verizon vant budkrigen om MCI

Qwest ga seg da det nok en gang viste seg at MCI foretrakk å selge seg rimeligere til Verizon.

Qwest ga seg da det nok en gang viste seg at MCI foretrakk å selge seg rimeligere til Verizon.

I går vant Verizon den tre måneder lange budkrigen med Qwest om teleoperatøren MCI.

Budkrigen startet i februar. Etter en kort innledning godtok MCI-styret et bud fra Verizon på 6,8 milliarder dollar, i stedet for et bud fra Qwest på 7,3 milliarder dollar. Begrunnelsen for å velge det laveste budet var oppfatningen av at Verizon har et mer solid finansielt grunnlag.

Beslutningen vakte oppsikt, også hos MCIs aksjonærer. Det førte til flere nye runder.

I går ble det kjent at MCI-styret nok en gang har valgt Verizon, og at Qwest har gitt opp tanken på enda en runde. Budet fra Verizon hadde da kommet opp i 8,44 milliarder dollar, mens Qwest hadde strukket seg helt til 9,74 milliarder dollar.

Det antas at Qwest vil alliere seg med forbrukerorganisasjoner for å stanse Verizons oppkjøp av MCI med et søksmål basert på antitrustlovverket. Oppkjøpet må godkjennes både av regulerende myndigheter og av MCIs aksjonærer før det kan gjennomføres.

Grunnlaget for et antitrustsøksmål vil være at USAs telebransje vil være dominert av to giganter, Verizon og SBC. Etter oppkjøpet av AT&T er SBC fortsatt større enn Verizon og MCI til sammen. Analytikere peker på at USAs telebransje er tilbake til situasjonen før Bell-konsernet ble oppløst i 1984, med to store operatører som begge driver innen både lokal- og rikstelefoni.

    Les også:

Til toppen