Verktøy for robotprogrammering blir gratis

Robotinteresserte utviklere kan snart laste ned gratis utviklingsverktøy for Sonys nyeste robothund.

Robotinteresserte utviklere kan snart laste ned gratis utviklingsverktøy for Sonys nyeste robothund.

Den 17. mai i år vil Sony slippe en ny samling utviklingsverktøy for gratis nedlasting fra Internett. Det er utviklingsmiljøet for den tredje generasjonen av Sony underholdningsrobot, AIBO ERS-7, det handler om. Sony skriver i en pressemelding at selskapet med dette tiltaket ønsker å bidra med teknologi til de akademiske institusjonene som arbeider med forskning og utvikling omkring underholdningsroboter og kunstig intelligens.

Med AIBO-SDE (Software Development Environment) skal brukerne kunne utvikle personlig tilpassede applikasjoner for AIBO ERS-7 og distribuere dem kommersielt eller ikke-kommersielt uten noen form for lisensavgifter.

AIBO-SDE består av tre ulike oppsett med utviklingsverktøy, som hver og en retter seg mot ulike målgrupper.

OPEN-R er et C++-basert utviklingsmiljø som fokuserer på AIBOs arkitektur, som også kalles OPEN-R. Denne pakken er primært beregnet for forskere.

R-CODE er basert på et eget, enkelt skriptspråk for nybegynnere og hobbyprogrammerere som gjennom dette kan skape egne programmer for robothunden.

AIBO Remote Framework gjør det mulig for C++-programmere å skape mer komplekse programmer for AIBO på en Windows-basert og nettverkstilknyttet PC. I tillegg er en ny AIBO Motion Editor inkludert for å skape nye bevegelsesskjemaer og robotdanser.

AIBO SDE vil altså bli tilgjengelig på dette nettstedet den 17. mai. På nettstedet vil det også bli gjort tilgjengelig flere FAQer og et diskusjonsforum for utviklerne.

Til toppen