UTVIKLING

Verktøyene utviklerne elsker mest

Her er utviklingsmiljøene med de mest fornøyde brukerne.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. mai 2008 - 11:10

Analyseselskapet Evans Data har denne våren gjennomført en undersøkelse blant 1200 utviklere over hele verden. Utviklerne er blitt bedt om å fortelle hvor fornøyde de er med et utvalg av egenskapene til utviklingsmiljøet (IDE) de selv benytter.

Utviklerne, som også inkluderer webutviklere, har benytter følgende utviklingsverktøy:

Adobe Macromedia Studio/ Creative Suite 3, CodeGear Delphi, IBM Rational Application Developer, Microsoft Visual Studio, MyEclipse, NetBeans, Oracle JDeveloper og Sun Studio.

Utviklerne ble bedt om å vurdere en rekke egenskaper ved utviklingsmiljøet de selv benytter. Dette inkluderer blant annet ytelse til resultatapplikasjonene, kompilatorytelsen, debuggeren, redigeringsverktøy, modelleringsverktøy, webdesignverktøy og tilgjengelighet og integrasjon av tredjepartsverktøy.

Målet med undersøkelsen er ifølge Evans Data å kaste lys over ulike karakteristikker ved hvert miljø, samt å vise styrkene og svakhetene ved hvert enkelt. Mange av produktene har helt forskjellige målgrupper, for mens enkelte er rettet mot utviklere i store selskaper, er andre designet for individuelle utviklere eller små grupper.

Samlet sett kommer IBMs Rational Application Developer (RAD) klart best ut, uten at produktet scorer høyest på alle områder. RAD-brukerne er mest fornøye av alle med systemets make- og build-funksjoner, kvaliteten på supporten, modelleringsverktøyene for applikasjoner, ytelsesprofileren og eksempelkoden som følger med.

Diagrammet nedenfor viser hvordan produktene rangeres i forhold til hverandre når poengene er blitt regnet sammen.

Produktene som kommer på de tre neste plassene i rangeringen, JDeveloper, Visual Studio og Sun Studio, kommer veldig likt ut i poeng, men har ifølge Evans Data helt forskjellige styrker og målgrupper.

De er flere produkter som gjør seg bemerket på de områdene hvor RAD ikke gjør det aller best. Visual Studio-brukerne er de mest fornøyde med debuggeren, redigeringsverktøyet, samt størrelsen og kvaliteten på utviklerfellesskapet.

Delphi scorer best på brukervennlighet, kompilatorytelsen og muligheten for integrasjon med tredjepartsverktøy, samt tilgjengeligheten av slike.

Sun Studio-brukerne er de mest fornøyde når det gjelder ytelsen til de resulterende applikasjonene

JDeveloper-brukere er de meste fornøyde med dokumentasjonen til produktet, mens brukerne av Adobe Creative Suite er mest de fornøyde med webdesignverktøyene.

Ifølge Evans Data er det Microsofts Visual Studio som er det mest brukte utviklingsmiljøet, med minst dobbelt så mange brukere som hver av konkurrentene.

Hele rapporten fra undersøkelsen kan lastes ned fra denne siden, som inneholder langt mer detaljer om de ulike produktene og vurderingen av disse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.